Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

Ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν τον Κασσελάκη

 



Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία GPO, για τα «Παραπολιτικά».

Αρνητικά εξακολουθεί να υποδέχεται η κοινή γνώμη τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί και να καβάλα σε καλάμι νομίζοντας ότι είναι ο μεσσίας. 

Από άποψη δημοφιλίας ο Κασσελάκης κατατάσσεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 23,4%, που είναι το ιστορικά χαμηλότερο που έχει συγκεντρώσει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του δικού του κόμματος, οι οποίοι διχάζονται, η πλειοψηφία με ποσοστό 46% τον αξιολογεί αρνητικά, έναντι 43% που αναγνωρίζει θετικά στοιχεία στα πρώτα βήματα του νέου αρχηγού.

Το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή. Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα. Σε άλλο ερώτημα, το 68,8% «βλέπει» διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλο 47,7%, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου