Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Το ΝΑΤΟ ακόμα να διορθώσει την νέα αθλιότητα για την Σμύρνη - Ερωτηματικά για τον φιλότουρκο Στόλτνεμπεργκ

 


Η Αθήνα αντέδρασε με γραπτό διάβημα στην νέα προκλητική ενέργεια του ΝΑΤΟ να ευχηθεί στην Άγκυρα για τη Μικρασιατική Καταστροφή, που είναι η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο.

Η στάση του ΝΑΤΟ, που επανέλαβε μέσα σε ένα χρόνο τις... ευχές στη Τουρκία για την επέτειο της «Ημέρας Νίκης», προκαλεί σοβαρά ερωτήματα, για τον βρώμικο ρόλο κάποιων μέσα στο ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας.

Η 30η Αυγούστου 1922 σηματοδότησε την έναρξη της επίθεσης των κεμαλικών δυνάμεων στο μικρασιατικό μέτωπο που οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή, τον διωγμό και τη σφαγή χιλιάδων Ελλήνων.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και πέρυσι για τις ίδιες «ευχές», αφήνοντας έκθετη τη νατοϊκή Συμμαχία και τον επικεφαλής φιλότουρκο Γενικό Γραμματέα, Γενς Στόλτνεμπεργκ, για την επανάληψη του «λάθους», με αποτέλεσμα να εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το πόσο τυχαία μπορεί να είναι η ανάρτηση και ποιός ο ρόλος του φιλότουρκου Στόλτνεμπεργκ.

Πέρυσι, η χώρα μας αντέδρασε άμεσα σε παρόμοια ανάρτηση, μέσω αυστηρού διαβήματος διαμαρτυρίας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η εν λόγω ανάρτηση πέρα από άτοπη είναι και απαράδεκτη. Κατόπιν η σχετική ανάρτηση «κατέβηκε».

Άμεσα αντέδρασε και φέτος η Αθήνα κατόπιν οδηγιών του υπουργείου Εξωτερικών στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, με γραπτό διάβημα στον Γενικό Γραμματέα για τη συγχαρητήρια ανάρτηση της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Συμμαχίας στην Σμύρνη προς την Τουρκία. Στο διάβημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο να συνδέεται η εθνική ημέρα ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας με «ημέρα νίκης» κατα μίας συμμάχου χώρας.

Μέχρι στιγμής, το ΝΑΤΟ προκλητικά δεν έχει προβεί σε κάποια τοποθέτηση επί του θέματος κρατώντας σιγή ιχθύος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου