Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Απάντηση του ΥΠΕΞ στην νέα αθλιότητα του ΝΑΤΟ υπέρ της Τουρκίας.


 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΝΑΤΟ κάνει την ίδια προκλητική κίνηση, και όλα δείχνουν ότι κάποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την προκλητική ενέργεια.

Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με τις προκλητικές ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην Άγκυρα.

Η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (LANDCOM) με έδρα την Σμύρνη συνεχάρη μέσω Twitter την Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Νίκης», δηλαδή της σημερινής (30 Αυγούστου) επετείου της νίκης των κεμαλικών δυνάμεων στο μικρασιατικό μέτωπο, και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί», έγραψε η LANDCOM.

Να σημειωθεί πως η LANDCOM είχε δώσει και πέρυσι τέτοιες ευχές στην Τουρκία μέσω του διαδικτύου, ωστόσο προχώρησε σε διαγραφή τους μετά τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Η επαναλαμβανόμενη αυτή προκλητική κίνηση δείχνει ότι κάποιοι μέσα στο ΝΑΤΟ ενεργούν δόλια υπέρ της Τουρκίας που θέλει να διαστρευλώσει την ιστορία και τα πραγματικά γεγονότα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου