Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Ο Βαξεβάνης ανακοίνωσε ότι κλείνει το «Documento»

 



Ο Βαξεβάνης ανακοίνωσε ότι κλείνει το «Documento» Η αφορμή για τη φερόμενη ως ειλημμένη απόφαση του εκδότη ήταν η παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να αποτραπεί η απόλυση μιας δημοσιογράφου από το πολιτιστικό ρεπορτάζ.

Με κλείσιμο του «Documento», της εβδομαδιαίας εφημερίδας που αποτέλεσε τον βασικό βραχίονα προώθησης της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ –αν όχι της προπαγάνδας και των μεθοδεύσεών του όπως στην περιβόητη υπόθεση της καταγγελλόμενης ως «σκευωρίας» της Novartis–, απείλησε ο εκδότης της Κώστας Βαξεβάνης. 

Η αφορμή βέβαια είναι κάπως ασύμμετρη με την φερόμενη ως ειλημμένη απόφαση του κ. Βαξεβάνη για αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας: ο ίδιος απέλυσε μια δημοσιογράφο, την Αφροδίτη Ερμίδη, συντάκτρια του πολιτιστικού ενθέτου, η ΕΣΗΕΑ παρενέβη καταδικάζοντας την απόλυση και εκείνος είπε ότι αφού το σωματείο δεν τον αφήνει να διοικήσει την εφημερίδα του, την κλείνει –και όλα αυτά δύο εβδομάδες πριν από τις υποτίθεται κρίσιμες για τη βιωσιμότητα του πολιτικού «project ΣΥΡΙΖΑ» κάλπες της 25ης Ιουνίου. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-tetRadio.gr, o κ. Βαξεβάνης ενημέρωσε την Τετάρτη τους εργαζόμενους της εφημερίδας για το επικείμενο κλείσιμο. Ο ίδιος επικαλέστηκε υπόγειο πόλεμο από την ΕΣΗΕΑ και προσωπικά από την πρόεδρό της Μαρία Αντωνιάδου. «Κάνουν θέμα μια νόμιμη καταγγελία σύμβασης εργαζόμενου η οποία μάλιστα δεν γίνεται στο πλαίσιο περικοπών αλλά αντικαθίσταται από άλλον εργαζόμενο», υποστήριξε ο κ. Βαξεβάνης, καταγγέλλοντας ότι χωρίς καν να τον ρωτήσουν από την ΕΣΗΕΑ τον κατηγόρησαν για μη αποδεκτή απόλυση. 

«Σκοπός τους είναι να μου αφαιρέσουν το δικαίωμα να διοικώ την εταιρεία μου, πράγμα το οποίο δεν μπορώ να αποδεχτώ», συμπλήρωσε, αποδίδοντάς τους την ευθύνη για το «τέλος».  

Μάλιστα στο σχετικό ρεπορτάζ περί κλεισίματος του «Documento» –το οποίο αναπαρήγαγε στα social media και ο ίδιος ο κ. Βαξεβάνης με το σχόλιο «καλύτερα να σε φάνε λιοντάρια από το να σε γρατζουνάνε μαϊμούδες και κοριοί»–, δημοσιεύεται επιστολή του εκδότη της εφημερίδας προς την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ. 



Πηγή: Protagon.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου