Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Μη κοστολογημένο πρόγραμμα και ξύλο στους συνταξιούχους τελείωσαν τον Τσίπρα που δεν μπόρεσε να απαντήσει

 


Δύο βασικές ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα, τον τελείωσαν, αφού δεν μπόρεσε να απαντήσει.

Η μία αφορούσε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που αποδείχθηκε εχθές στον Ελληνικό λαό, ότι πρόκειται για απάτη αλλά 2015, αφού δεν μπόρεσε να πει ούτε ένα νούμερο για να το κοστολογήσει, δείχνοντας ότι είναι ένας αμετανόητος απατεώνας.

Ο Αντώνης Σρόιτερ ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή του. Ο δημοσιογράφος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει μια αναλυτική κοστολόγηση, σημειώνοντας πως ακόμα και «στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος».

«Μας λέτε πως το πρόγραμμά σας είναι κοντά στα 5,5 δισ. ευρώ τον χρόνο. Θέλω να ρωτήσω πόσο δύσκολο θα ήταν να κάνετε μια πραγματικά αναλυτική κοστολόγηση μέτρο-μέτρο και να μας την παρουσιάσετε… Στην ταβέρνα πάει κανείς για παράδειγμα και ο λογαριασμός πρέπει να έχει δίπλα το φαγητό και το κόστος. Υπάρχει και ο άλλος ταβερνοάρης που σου λέει ένα ποσό στο αυτί φεύγοντας, δεν σου δίνει λογαριασμό. Φαντάζομαι πως ούτε εσεις το προτιμάτε αυτό» ήταν η ερώτηση του κ. Σρόιτερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας φανερά αιφνιδιασμένος και προβληματισμένος γιατί αποκαλύφθηκε η απάτη τύπου 2015, δεν μπόρεσε να δώσει ούτε ένα νούμερο και άρχισε να λέει άρες, μάρες, κουκουνάρες για να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

Μόλις άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να λέει άλλα αντί άλλων, ο δημοσιογράφος επανήλθε, σημειώνοντας: «Να πω πως αναλυτική κοστολόγηση δεν δώσατε.. Ένα γενικό νούμερο δώσατε… Διαβάζω το πρόγραμμα του 2015, οκτώ χρόνια μετά τα ίδια λέμε».

Με τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να μπορεί να απαντήσει.

Η δεύτερη ερώτηση αιφνιδίασε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα, και αφορούσε τους συνταξιούχους και το «άγριο ξύλο» επί των ημερών της δικής του διακυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσήλθε με σκοπό να εξαπατήσει με τον δήθεν πρόγραμμα του, και να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο, στην ερώτηση για το ξύλο στους συνταξιούχους δεν κατάφερε να δώσει απάντηση, παρά μόνο ότι είχε απέναντί του τον Σόιμπλε.

Η Ράνια Τζίμα υπενθύμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι συνταξιούχοι είδαν 22 μειώσεις, πολλοί έπεσαν κάτω από το όριο επιβίωσης. Και όταν βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δίκιο τους, σε δύο περιπτώσεις -στις 8 Ιανουαρίου 2016 και στις 3 Οκτωβρίου 2016- ήρθαν αντιμέτωποι με άγριο ξύλο στην Ηρώδου Αττικού. Στη συνέχεια τον ρώτησε αν αισθάνεται υπόλογος απέναντί τους.

Απαντώντας φανερά εκνευρισμένος και απογοητευμένος ο Αλέξης Τσίπρας για το «άγριο ξύλο» που έφαγαν από την Αστυνομία οι συνταξιούχοι κατά τις διαμαρτυρίες τους την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε χωρίς να απαντάει: «Νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης ήμασταν υποχρεωμένοι να τηρήσουμε και να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα που δεν ήταν δικό μας». Μάλιστα, έκανε λόγο για «μνημονιακούς καταναγκασμούς», υπενθυμίζοντας ότι «είχαμε απέναντί μας τον Σόιμπλε». 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου