Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Lamda Development: Αγόρασε τα 4 αεροπλάνα στο Ελληνικό

 


Στη Lamda Development ανήκουν πλέον τα τέσσερα μη πλόιμα αεροσκάφη στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η Lamda Development, μέσω της θυγατρικής της, Ελληνικό ΜΑΕ, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) για την αγοραπωλησία των τεσσάρων μη αεροσκαφών που βρίσκονται εντός του ακινήτου, όπου δημιουργείται η επένδυση του Ελληνικού.



Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για τέσσερα αεροσκάφη τύπου Boeing 727, Boeing 737, Boeing 747 και BAC1-11, τα οποία περιήλθαν στην πλήρη κυριότητα της εταιρείας.

Η συμφωνία ανοίγει μία νέα σελίδα στις σχέσεις των δύο πλευρών και ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων, με στόχο την οριστική επίλυση του ζητήματος της τμηματικής απομάκρυνσης των αεροσκαφών από το ακίνητο, και της αξιοποίησης της κληρονομιάς της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία προβλέπει την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για την αξιοποίηση του Boeing 747, ως χώρου μουσείου. Επιπλέον, το ΠΟΛΚΕΟΑ, με την πολύτιμη εμπειρία του, θα συμβάλει μελλοντικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου