Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Συνελήφθη ο δράστης της φονικής επίθεσης στο ιατρικό κέντρο στην Ατλάντα

 



Αστυνομικοί συνέλαβαν ύποπτο που φέρεται να άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της γυναίκα και να τραυματιστούν άλλες τέσσερις χθες Τετάρτη μέσα σε ιατρική δομή στο κέντρο της Ατλάντας (Τζόρτζια, νοτιοανατολικές ΗΠΑ), προτού κάνει πειρατεία σε αυτοκίνητο και τραπεί σε φυγή από τον τόπο του εγκλήματος, σύμφωνα με τις αρχές.



Ο φερόμενος ως δράστης, που σύμφωνα με τις αρχές ονομάζεται Ντίον Πάτερσον, είναι 24 ετών, πρώην μέλος της ακτοφυλακής. Οι αρχές τον περιέγραψαν νωρίτερα με τους όρους «οπλισμένος και επικίνδυνος». Συνελήφθη βόρεια της πόλης, στην κομητεία Κομπ, αρκετές ώρες μετά την επίθεση στο ιατρικό κέντρο Northside Medical.

Οι αρχές κατέγραψαν πως και τα πέντε θύματα του mass shooting –επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, κατά την ορολογία των αμερικανικών δυνάμεων επιβολής της τάξης– ήταν γυναίκες. 

Τα κίνητρα της επίθεσης στην Ατλάντα δεν είναι σαφή· ελάχιστα είναι γνωστά για τον φερόμενο ως δράστη. Η ακτοφυλακή ανέφερε πως εντάχτηκε στις τάξεις της τον Ιούλιο του 2018 και αποτάχτηκε τον Ιανουάριο. Δεν διευκρίνισε τον λόγο της απόταξής του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου