Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Ρώσικη προβοκάτσια η δήθεν επίθεση στο Κρεμλίνο


 

Η Ρωσία ισχυρίστηκε χθες ότι δήθεν η Ουκρανία επιτέθηκε στο Κρεμλίνο με δύο drones της πλάκας που χειρίζονται και παιδιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατηγορώντας μάλιστα το Κίεβο για απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Πούτιν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλείται τη φρουρά του Πούτιν, τα δύο drones της πλάκας εντοπίστηκαν και απενεργοποιήθηκαν από συνδυασμένες ενέργειες που έγιναν από το στρατό ως και τις ειδικές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας προηγμένα συστήματα ραντάρ. «Σήμερα το βράδυ, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε να χτυπήσει την κατοικία του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κρεμλίνο με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», ανέφερε το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε αυτές τις ενέργειες προγραμματισμένη τρομοκρατική(!) ενέργεια και απόπειρα κατά της ζωής του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην επίθεση. «Η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Μιχαΐλο Ποντόλιακ. «Η Ουκρανία δεν επιτίθεται στο Κρεμλίνο, γιατί κάτι τέτοιο δεν επιλύει κανέναν στρατιωτικό στόχο».

Πλάνα που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα drone να πετά προς το Κρεμλίνο πριν εκραγεί κοντά σε μία ταράτσα. 

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι διατηρεί το δικαίωμα να λάβει αντίποινα, όταν κρίνει. 

Ο δήμαρχος της Μόσχας ανακοίνωσε χθες την απαγόρευση των μη εξουσιοδοτημένων πτήσεων με drones πάνω από τη ρωσική πρωτεύουσα. Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος, Σεργκέι Σομπιάνιν, 6 ημέρες πριν την 9η Μαΐου, είπε ότι οι πτήσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα απαγορευθούν, εκτός αν υπάρχει ειδική άδεια από τις «κυβερνητικές Αρχές». 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου