Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Η Ελλάδα χαιρετίζει την ανακοίνωση για το διάταγμα του Προέδρου El-Sisi, με το οποίο οριοθετεί τα δυτικά θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου

 



Η Ελλάδα χαιρετίζει την ανακοίνωση για το διάταγμα του Προέδρου El-Sisi, με το οποίο οριοθετεί τα δυτικά θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου. Ανέφερε συγκεκριμένα για το θέμα αυτό  χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας:

«Μετά από πολλές δεκαετίες, καταφέραμε να υπογράψουμε (με την Αίγυπτο) συμφωνία για την οριοθέτηση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μας. Πρόκειται για υποδειγματική συμφωνία, η οποία συνομολογήθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Και συμβάλλει στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας. Σε αντίθεση με τα έωλα και άκυρα μνημόνια κατανόησης που έχουν υπογράψει η διοίκηση στην Τρίπολη και η Τουρκία.

Θα ήθελα εδώ να χαιρετίσω δημόσια την ανακοίνωση για το διάταγμα του Προέδρου El-Sisi, το οποίο οριοθετεί τα δυτικά θαλάσσια σύνορα της Αιγύπτου. Η Ελλάδα και η Αίγυπτος είναι σε συνεχή και ισχυρό συντονισμό για ζητήματα που σχετίζονται με τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου