Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

Αρχηγείο της ΕΛΑΣ: Η επίσημη θέση της Αστυνομίας εκφράζεται μόνο από την πολιτική και φυσική της ηγεσία

 


Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η επίσημη θέση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας εκφράζεται μόνο από την πολιτική και φυσική τους ηγεσία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ:

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία λειτουργούν με συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και η επίσημη θέση τους εκφράζεται κάθε φορά μέσα από τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις που πραγματοποιούν ο υπουργός, ο υφυπουργός, οι γενικοί γραμματείς, ο Αρχηγός του Σώματος και ο εκάστοτε εκπρόσωπος Τύπου.

Συνεπώς, τοποθετήσεις στα μέσα ενημέρωσης, που δεν πραγματοποιούνται από τους ανωτέρω αναφερόμενους, σχετικά με την υπόθεση κακοποίησης ανήλικης, που χειρίζεται το τελευταίο διάστημα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και για όλες τις υποθέσεις που χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία, δεν αντιπροσωπεύουν την επίσημη θέση του Σώματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δόθηκε με αφορμή δηλώσεις αστυνομικών και άλλων στα ΜΜΕ για την υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι επικαλούνται πληροφορίες από την αρμόδια υπηρεσία ή τη δικογραφία, κάτι που δεν ισχύει.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου