Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα 8,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 



Στην έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH που διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2022, και δημοσιεύει το iefimerida καταγράφεται η δυναμική τους, μετά τα συνέδρια που διεξήγαγαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στήν πρόθεση ψήφου, η ΝΔ έχει προβάδισμα 8,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (32%-23,9%), ενώ στις δεύτερες κάλπες αυξάνει τη διαφορά στο 8,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 34,4% έναντι 25,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν σήμερα είχαμε εκλογές, οι πολίτες θα προσέρχονταν στις κάλπες με το μυαλό στην αγοραστική τους δύναμη, τα εθνικά θέματα και την εθνική σταθερότητα. 

Οι περισσότεροι θα επιθυμούσαν την ανάδειξη ισχυρής μονοκομματικής κυβέρνησης.

Τέλος, όπως φανέρωσαν και τα συνέδρια, οι ηγεσίες έχουν αυξημένη βαρύτητα στην κάλπη και εκεί υπερέχει σε όλους τους δείκτες ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικότερα:



Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,8%.



Στην πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, κερδίζοντας 2,2% στις δεύτερες κάλπες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, κερδίζοντας 1,9%.



Σταθερό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως καταλληλότερου πρωθυπουργού, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 44%, έναντι 28% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου