Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Συνεχίζει ο ανεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ να εξαπατά τους πολίτες και να ζητάει πρόωρες εκλογές

 


Δεν νομίζουμε να υπάρχει ούτε ένας λόγος που θα ήθελαν οι πολίτες να εκλέξουν ξανά κυβέρνηση που αποτελείται, από ένα αποδεδειγμένα ανεπαρκή απατεώνα, αποδεδειγμένα διεφθαρμένα και ανίκανα στελέχη, φιλοτρομοκράτες, αντιεξουσιαστές, χωρίς ίχνος ηθικής και πατριωτισμό.

Το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα μαζί με όλα όσα χρησιμοποιεί για να εξαπατήσει είναι και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Όλοι μας αναρωτιόμαστε γιατί τις ζητάει; Τι περιμένει ότι ο Ελληνικός λαός θα τον εκλέξει ξανά πρωθυπουργό; Εδώ γελάει ο κόσμος όλος!!!

Το Μέγαρο Μαξίμου, ξεκαθαρίζει και βάζει εκ νέου φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών που προσπαθεί να διατηρεί στο προσκήνιο η αξιωματική αντιπολίτευση για να εξαπατήσει τους πολίτες και για να κρατήσει το εσωτερικό του ακροατήριο σε εγρήγορση, εμμένοντας στο αίτημα για πρόωρες κάλπες.

Η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια, που  σε μια ιστορική συγκυρία που επιβάλλεται η σταθερότητα και η ασφάλεια, ο Τσίπρας και η παρέα του ζητάει εκλογές να παίξει με την Ελλάδα και την οικονομία της.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογών αυτή τη στιγμή είναι εκτός τόπου και χρόνου, και δημιουργεί κλίμα αστάθειας, κάτι στο οποίο ποντάρει ο εγκληματικά ανεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ και ο απαξιωμένος αρχηγός του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι το έγκλημα που έχει ψηφίσει με την απλή αναλογική, για να ταλαιπωρήσει την Ελλάδα και την οικονομία της ώστε να μπορέσει να επιβιώσει ο Αλέξης Τσίπρας, θα τους βάλει για λίγο στο παιχνίδι μήπως και κερδίσουν κάτι.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου και τις εισηγήσεις για αύξηση του bonus για το πρώτο κόμμα σε περίπτωση που η διαφορά του από το δεύτερο υπερβαίνει τις τέσσερις μονάδες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε πως «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση δεν την απασχολεί καμία αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά η αντιμετώπιση των συνεπειών των ανατιμήσεων στη ζωή των πολιτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αποδόμησε τους «αγαπημένους μύθους» που επιχειρεί να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση ανέχεται την αισχροκέρδεια» και ότι «18 ευρωπαϊκές χώρες έχουν μειώσει τον ΕΦΚ ή το ΦΠΑ σε καύσιμα και ενέργεια».

Υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι ο πρώτος που έχει καταγγείλει τη διεθνή αισχροκέρδεια και έχει ζητήσει τη λήψη μέτρων σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ενώ σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση «έχει θεσμοθετήσει “κόφτη κερδών” ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας» και την ίδια στιγμή και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κινούνται ακατάπαυστα για να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Παράλληλα, η ΔΕΗ, που είναι πάντοτε πρώτη στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για υπερκέρδη, έχει μέχρι σήμερα επιδοτήσει τους καταναλωτές με πάνω από 800 εκατ. ευρώ, ενώ και ο ισχυρισμός ότι το κράτος κερδοσκοπεί έχοντας και αυξημένα έσοδα από τον ΕΦΚ καυσίμων είναι αβάσιμος, καθώς ο φόρος αυτός επιβάλλεται με βάση την ποσότητα και όχι την τιμή, και στη φάση αυτή οι ποσότητες δεν είναι αυξημένες, αλλά μειωμένες. Επεσήμανε ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν 7 ή 8 χώρες που χρησιμοποιούν τα φορολογικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τόνισε ότι κάποιες από αυτές μπορούν γιατί έχουν μικρότερο βαθμό εξάρτησης των δημοσίων εσόδων τους από αυτούς τους φόρους σε σχέση με την Ελλάδα.

Χαρακτήρισε παράλληλα υποκριτικό να διατυπώνεται πρόταση μείωσης φόρων από εκείνους που επέβαλαν 29 φόρους και επεσήμανε πως «η τρύπα στα έσοδα που θα δημιουργηθεί, αν ακούσουμε τις αλόγιστες κραυγές, θα μπορεί να αναπληρωθεί είτε με νέους φόρους είτε με πρόσθετο δανεισμό, προκαλώντας μεγαλύτερο έλλειμμα και χρέος».

Και τέλος «Το ποιος θα διαχειρίζεται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις σε έναν κόσμο εξαιρετικά ασταθή θα αποτελέσει και αυτό ένα ζητούμενο των εκλογών, όταν θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», έχει τονίσει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και εδώ σταματάει κάθε προσπάθεια εξαπατήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου