Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Σύλληψη πρώην πυγμάχου για την απαγωγή Κυπαρίσση

 


Πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας και συναθλητής του Τάσου Μπερδέση, που εκτελέστηκε τον περασμένο Μάιο στη Βάρη, είναι ο 45χρονος ομογενής από τη Ρωσία που συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στο Χαλάνδρι για συμμετοχή στην απαγωγή Κυπαρίσση.

Ο ομογενής είχε εμπλοκή στο στάδιο της αρπαγής του 40χρονου επιχειρηματία τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν παλιός γνώριμος των Αρχών, καθώς φέρεται να τις είχε απασχολήσει στο παρελθόν για ληστείες, κλοπές και εκβιασμούς. 

Ολα εκτυλίχθηκαν στις 17:10 το απόγευμα της Δευτέρας, όταν αστυνομικοί εντόπισαν τον 45χρονο να επιβιβάζεται σε ένα Audi, στη συμβολή των οδών Ανδριανού και Αργυροκάστρου, στο Χαλάνδρι. Από τον έλεγχο στις πινακίδες διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστές και το Ι.Χ. είχε δηλωθεί ως κλεμμένο. Οταν οι αστυνομικοί, που ήταν πεζή, προσέγγισαν το αυτοκίνητο, ο 45χρονος επιχείρησε να τους παρασύρει. Εκείνοι άνοιξαν πυρ, στοχεύοντας τα λάστιχα και τη μηχανή του οχήματος, μια από τις σφαίρες όμως κατέληξε στο πόδι του κακοποιού και τον ακινητοποίησε. 

Στην συνέχεια ο κακοποιός εγκατέλειψε το Ι.Χ. και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, όμως συνελήφθη αμέσως. Οι αστυνομικοί που είχαν μαζί τους αιμοστατικά, τουρνικέ και έναν… νοσοκόμο προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον 45χρονο, που στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Ερυθρό Σταύρο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναζητούν δύο ακόμα συνεργούς των απαγωγέων, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων λύτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του επιχειρηματία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου