Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Ο Ολυμπιονίκης Εβγκένι Ρίλοφ έχασε την χορηγία του γιατί προκάλεσε με το γράμμα Ζ


H εταιρεία Speedo έβαλε τέλος στη χορηγία της με τον Ολυμπιονίκη από τη Ρωσία Εβγκένι Ρίλοφ, μετά την προκλητική παρουσία του στη φιέστα του Πούτιν, φορώντας το γράμμα «Ζ».

Ο προκλητικός Ρώσος Ολυμπιονίκης Εβγκένι Ρίλοφ, εμφανίστηκε στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης στημένης πολεμικής φιέστας του Βλάντιμιρ Πούτιν την περασμένη εβδομάδα, φορώντας φόρμα με το εθνόσημο αλλά και με το γράμμα «Ζ», δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την έμπρακτη στήριξη του, για την εισβολή και τις δολοφονίες στην Ουκρανία.

Ο παγκόσμιος οργανισμός του αθλήματος της κολύμβησης FINA, ανέφερε σε δήλωση που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο κολύμβησης SwimSwam, ότι είναι «βαθιά απογοητευμένος» από την εμφάνιση του Εβγκένι Ρίλοφ στη φιέστα του Βλάντιμιρ Πούτιν και ότι θα διερευνήσει το θέμα.

Το θέμα πήρε μεγάλη τροπή και κόπηκε το χαμόγελο στον προκλητικό αθλητή αφού, η εταιρεία κατασκευής μαγιό Speedo, χορηγός του αθλητή, πήρε τη μεγάλη απόφαση να διακόψει τη χορηγία της με τον δις Ολυμπιονίκη της Ρωσίας στην κολύμβηση Εβγκένι Ρίλοφ, μετά και την παρουσία του αθλητή στη φιέστα του Πούτιν στη Μόσχα, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Μετά την παρουσία του Εβγκένι Ρίλοφ στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας το Σαββατοκύριακο, η Speedo μπορεί να επιβεβαιώσει ότι τερμάτισε τη χορηγία του Ρίλοφ με άμεση ισχύ. Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον πιο έντονο τρόπο και στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον λαό της Ουκρανίας, τους αθλητές μας και τους συμπαίκτες μας που έχουν επηρεαστεί από τη σύγκρουση», τόνισε σε ανακοίνωση της η Speedo.

Επίσης η Speedo, θα δωρίσει το υπόλοιπο της αμοιβής του Εβγκένι Ρίλοφ, στην Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών.

Οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία και δολοφονούν αμάχους και παιδιά, φέρουν το γράμμα-σύμβολο «Ζ» πάνω σε άρματα μάχης αλλά και στις στολές τους, ως σύμβολο αναγνώρισης στα οχήματά τους στην Ουκρανία.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου