Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Ο Τσίπρας θεωρεί κιτς τον Εθνικό ύμνο της χώρας του

 


Σε ένα νέο τεράστιο φάουλ υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρα, που ενοχλήθηκε από τον αγιασμό των μαχητικών Rafale και μάλιστα η ανθελληνική του στάση έγινε και πάλι πρωτοσέλιδο στην Τουρκία.

Το απίστευτο και ανθελληνικό ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα, έγινε στην συνέντευξη που έδωσε στο Kontra Channel και αφού πρώτα είχε προσφέρει γέλοιο όταν χαρακτήρισε τον ευατό του "αυτοδημιούργητο".

Ο Τσίπρας χαρακτήρισε κιτς, το θέαμα τους παπάδες που ευλόγησαν τα Rafale υπό την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και έκανε τους Έλληνες πολίτες να ντρέπονται που αυτός ο τύπος υπήρξε για 4,5 χρόνια πρωθυπουργός της χώρας.

Η δήλωση του με το ψέμα για το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας: “Τώρα είναι μικροπρέπεια το να αντιδρά ο πολιτικός κόσμος στην εθνική καπηλεία ή η ίδια η εθνική καπηλεία είναι μικροπρέπεια, να βγάζεις σποτάκι με το κομματικό σύμβολο με τα πολεμικά αεροσκάφη που πλήρωσε ο ελληνικός λαός; Αυτό είναι μικροπρέπεια. Είναι ο ορισμός της μικροπρέπειας.

Και νομίζω ότι αντί να βγουν να ζητήσουν συγνώμη από τον ελληνικό λαό να πουν «κάναμε ένα λάθος βρε αδερφέ…», αλλά δεν έκαναν λάθος. Είναι η στρατηγική τους, είναι ένας συνδυασμός κιτς, τους παπάδες να ευλογούν τα πτερύγια, και τη μπάντα να παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο. Κατηγορούσαν κάποτε τον Καμένο αλλά αυτοί τον ξεπεράσανε τον Καμένο. Ένας συνδυασμός λοιπόν μιας κιτς αισθητικής με την προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης πάνω σε ζητήματα που είναι εθνικά ζητήματα. Δεν μπορείς αντί για το εθνόσημο να βάζεις το λογότυπο ενός κόμματος πάνω στα πολεμικά αεροσκάφη της χώρας. Είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα, είναι ντροπή.”

Είναι κιτς λοιπόν για τον Αλέξη Τσίπρα ο εθνικός ύμνος της χώρας στην υποδοχή των μαχητικών, και αντί να νιώθει περηφάνεια όπως όλοι οι Έλληνες, νιώθουμε ντροπή οι Έλληνες που υπάρχει αυτός ο άνθρωπος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ένας Τσίπρας σε απόγνωση να κατηγορεί τα πάντα, να βλέπει μια άλλη Ελλάδα, γιατί απειλείται όχι μόνο η κυριαρχία του στο χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και να απειλείται και η δεύτερη θέση του, από ένα ΠΑΣΟΚ και έναν Νίκο Ανδρουλάκη, και αυτό σίγουρα τον έχει σοκάρει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου