Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση Πενς - Τραμπ στον Λευκό Οίκο - Καμία πρόθεση για παραίτηση

 



Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του, Μάικ Πενς συναντήθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, όπως δήλωσε Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντησή τους από την περασμένη Τετάρτη, όταν έγινε η εισβολή στο Καπιτώλιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στον Πένς ότι δεν έχει την πρόθεση να παραιτηθεί από το αξίωμά του πριν από το πέρας της θητείας του, την 20η Ιανουαρίου.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Πενς δεν έχει πρόθεση να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του, επικαλούμενος την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, δηλώνοντας με τη σύμφωνη γνώμη των σημαντικότερων υπουργών της κυβέρνησης ότι δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Και οι δύο "Δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν το έργο τους για τη χώρα ως το τέλος των θητειών τους", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Αυτά που ξεχνάει όμως ο Μάικ Πένς είναι ότι στοχοποιήθηκε και ο ίδιος από τον Τράμπ και τους οπαδούς του : "Ο Μάικ Πενς δεν είχε το θάρρος να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει για να προστατεύσει τη χώρα μας και το Σύνταγμά μας", ξέσπασε ο Τραμπ μέσω Twitter, ενώ ορδές οπαδών του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν πλήθος να φωνάζει "κρεμάστε τον Μάικ Πενς" προ των πυλών του Καπιτωλίου. Έξω από το εμβληματικό κτίριο είχαν στηθεί εξάλλου ικριώματα με κρεμάλες. Οπαδοί του Τραμπ περιφέρονταν στους διαδρόμους του κτιρίου φωνάζοντας ότι ο αντιπρόεδρος είναι "δειλός", σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου