Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Παρακολουθούσε η ΕΥΠ τον Τσίπρα; Τι φοβόταν ο πρώην πρωθυπουργός;



Φοβούνταν ότι τους παρακολουθούσαν το τηλέφωνο. Ποιος; Γιατί; Και προς όφελος ποιου, ουδείς ήταν σε θέση να γνωρίζει.

Αποκαλύψεις για την ΕΥΠ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ και για τους φόβους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κάνει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα». Συγκεκριμένα αναφέρει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Γράφει:

Φοβάται, διαβάζω, ο πρόεδρος Αλέξης, ο μπαρουτοκαπνισμένος (στους δημοκρατικούς αγώνες) ότι επί ημερών Μητσοτάκη η ΕΥΠ θα μεταβληθεί σε ΚΥΠ. Και θα παρακολουθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους - προφανώς και τον ίδιο, δεν το λέει, το υπονοεί. Ολόκληρη ανάρτηση στο Facebook έκανε την Παρασκευή προκειμένου να αναλύσει τους φόβους του, και να μας κάνει και εμάς συμμέτοχους. Να του συμπαρασταθούμε του ανθρώπου, να νιώσουμε αυτή την επαναστατική διάθεση να υπερασπιστούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, διότι ο πρόεδρος Αλέξης φοβάται, λέει, και κάτι άλλο: ότι ο Μητσοτάκης θα επαναφέρει τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

Να 'ναι καλά το παλικάρι, γελάσαμε πάλι. Εξελίσσεται κανονικά σε Σεφερλή της πολιτικής με όσα λέει - και δεν έχω τίποτε με τον Σεφερλή, τον τιμώ τον άνθρωπο για τη δουλειά που κάνει. Υπονοώ απλώς το ταλέντο του προέδρου Αλέξη στην κωμωδία, το οποίο ως φαίνεται καταπίεζε μέχρι τώρα, υποδυόμενος τον πρωθυπουργό, ενώ στην πραγματικότητα ήταν επικεφαλής ενός θιάσου φαρσοκωμωδίας!

Φοβόταν και τη δική του ΕΥΠ
Ας δούμε λοιπόν το αστείον του πράγματος, το οποίο κρύβεται επιμελώς πίσω από τους φόβους που εκφράζει ο πρόεδρος Αλέξης ο ηττημένος. Μετά λόγου γνώσεως λοιπόν και ας βγει ένας (αριθμός 1) να με διαψεύσει εκ των υπουργών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρω ότι ουδείς/ουδεμία εξ αυτών δεχόταν να συνομιλήσει μαζί σου ή μεταξύ τους:

 από κινητό τηλέφωνο και ειδικότερα από κανονική γραμμή κινητού τηλεφώνου
αν έπρεπε να συνομιλήσεις παρ' όλα αυτά, συνομιλούσες μαζί τους, κατά προτροπή τους είτε μέσω WhαtsApp είτε μέσω Viber
σε ακραίες περιπτώσεις (υπήρχαν και τέτοιες) μέσω kakao talk ή Signal
αν παρ' ελπίδα δεν υπήρχε σύνδεση στο Διαδίκτυο για μια συνομιλία αυτού του τύπου, κατόπιν δικής τους παρότρυνσης, μέσω σταθερού τηλεφώνου.
Γιατί; Διότι πολύ απλά γιατί φοβούνταν ότι τους παρακολουθούσαν το τηλέφωνο. Ποιος; Γιατί; Και προς όφελος ποιου, ουδείς ήταν σε θέση να γνωρίζει.

Από τον κανόνα πολλές φορές ΔΕΝ ξέφευγε ούτε ο ίδιος ο Τσίπρας, όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω. Ναι, αυτός ο ίδιος Τσίπρας, ο οποίος σήμερα εκφράζει φόβους για τη δημοκρατικότητα της ΕΥΠ μετά τις αλλαγές. Και το σύνολο, προσθέτω, της κρατικής μηχανής. Αυτό το καθεστώς φόβου είχε επιβληθεί και αυτό το καθεστώς φόβου το συντήρησε προσωπικά ο τέως πρωθυπουργός και το εκτέλεσε το σύστημα εξουσίας που είχε γύρω του.

Ο δυστυχής Ρουμπάτης διατεινόταν πολλές φορές και σε όλους τους τόνους «εγώ δεν παρακολουθώ τηλέφωνα, δεν παρακολουθώ τα τηλέφωνά σας». Μάλιστα δυο - τρεις φορές μού είχε αναλύσει τη γραφειοκρατική πολυπλοκότητα της όλης διαδικασίας, η οποία πλην των άλλων προστάτευε έμμεσα και τους φερόμενους υπό παρακολούθηση: αν μια εντολή παρακολούθησης περνάει από πέντε ή έξι φίλτρα, ο κίνδυνος να διαρρεύσει το «μυστικό» είναι μεγάλος.

Κοριοί
Αν όμως δεν παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Ρουμπάτη τηλέφωνα, ποιος άλλος μπορεί να παρακολουθούσε, ώστε να φοβούνται τα στελέχη της κυβέρνησης του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν ελεύθερα στο τηλέφωνο; Εδώ το πράγμα είναι λιγάκι μπερδεμένο. Πλην ορισμένων κοριών που υποτίθεται ότι βρίσκονται στα χέρια ολίγων επιχειρηματιών (μια φήμη που διατρέχει την «Ιερουσαλήμ» από δεκαετίας σχεδόν...), υπάρχει ένας θηριώδης κοριός ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας. Μπορεί να παρακολουθεί μέχρι και 1.000 τηλέφωνα ταυτόχρονα, κάνει αυτή τη δουλειά για την πρόληψη της εγκληματικότητας, άλλα άντε βρες άκρη, αν στα είκοσι τηλέφωνα που παρακολουθούνταν ας πούμε για την εξάρθρωση μιας συμμορίας της νύχτας δεν παρεισέφρυε στον σχετικό κατάλογο απολύτως «τυχαία» ένας ή δύο αριθμοί τηλεφώνων ατόμων που ενδιέφεραν την κυβέρνηση. Η υπηρεσία είναι πιο «ευέλικτη» και δεν έχει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις της «αμαρτωλής» ΕΥΠ, δεν ξέρω καν αν οι παρακολουθήσεις γίνονται υπό την επίβλεψη εισαγγελέα, όπως γίνεται και στο ευαγές ίδρυμα της οδού Κατεχάκη. Επίσης ο περί ου ο λόγος κοριός της ΕΥΠ δεν στεγάζεται καν στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Είναι σε αυτόνομο κτίριο εκτός του κέντρου της Αθήνας.

Το «λάφυρο» και το πάρτι
Ποιους φόβους για την ποιότητα της δημοκρατίας όμως μπορεί να εκφράζει ο Αλέξης ο αποτυχημένος; Και κατά πόσο νομιμοποιείται; Θα περιγράψω τώρα μια μικρή ιστορία που συνέβη επί των ημερών του και δείχνει επακριβώς όχι μόνο την ποιότητα της δικής του δημοκρατικής ευαισθησίας, άλλα και την ποιότητά του, ως ατόμου (για την ποιότητα όσων τον περιστοίχιζαν, καλύτερα να μη μιλήσω).

Την περίοδο που ήταν σε έξαρση τα «ντου» της εισαγγελίας Διαφθοράς, της Οικονομικής Αστυνομίας, των κομάντος του ΣΔΟΕ και άλλων κρατικών μηχανισμών που το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε για να εξοντώσει πολιτικά, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά τους πολιτικούς του αντιπάλους ή όσους τέλος πάντων θεωρούσε ως αντιπάλους του, συνέβη και το ακόλουθο:

στο πλαίσιο ενός «ντου» κλιμακίου της Οικονομικής Αστυνομίας, παρουσία δύο εισαγγελέων της εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία εταιρείας συγγενικού προσώπου ενός εκ των θυμάτων της σκευωρίας της Novartis, τα «τσακάλια» που μετέχουν του κλιμακίου «ανακαλύπτουν» σε ένα συρτάρι γραφείου και ένα sex toy - έναν δονητή.

Και τι κάνουν μετά από αυτό, και αφού προηγείται μίνι σύσκεψη στα όρθια μετά των εισαγγελέων, οι οποίοι με τη σειρά τους συνεννοούνται τηλεφωνικά με κάποιους (με τους προϊσταμένους τους; Με το υπουργείο Δικαιοσύνης; Με τα υπόγεια του μεγάρου Μαξίμου; Αγνωστο);

Τον κατάσχουν μαζί με σκληρούς δίσκους, σημειώσεις, ντοσιέ με έγγραφα κ.λπ.!!!

Ποια είναι η συνέχεια; Λέγεται ότι το πολύτιμο «λάφυρο» του ανελέητου αγώνα κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής παρουσιάζεται το ίδιο βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου και γύρω του στήνεται ένα ωραίο πάρτι, με ουίσκια, πούρα κ.λπ., και σκασμένους στα γέλια συνδαιτυμόνες για τον μεγαλοπαράγοντα «εμπλεκόμενο» στη Novartis, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, και άλλα πολλά και διάφορα χυδαία που προκαλούν εμετό.

Μια τσογλανοπαρέα κυβέρνησε τη χώρα για τεσσεράμισι χρόνια και έχει το θράσος να σηκώνει κεφάλι και να μιλάει για δημοκρατία!

Και δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από τότε που αποκαθηλώθηκε από την εξουσία...

Μια τσογλανοπαρέα...

(Να γιατί πρέπει να ξεκινήσει μια μεγάλη, ανεξάρτητη έρευνα, για να διαπιστωθεί πώς και με ποιον τρόπο χρησιμοποιήθηκαν οι δομές του κράτους για να εξοντωθούν οι αντίπαλοι του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.)


Γιώργος Παπαχρήστος
ΤΑ ΝΕΑ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου