Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Είχε κάνει μαγαζάκι η Αλβανική μαφία τα Εξάρχεια και τώρα τα μαζεύει κακήν κακώς



Εξάρχεια: Τα μαζεύει η αλβανική μαφία από την περιοχή

Φρένο στις δραστηρίοτητες της Αλβανικής Μαφίας στην περιοχή των Εξαρχείων, την οποία είχε καταστήσει τσιφλίκι της, έχει βάλει το τελευταίο διάστημα η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με τις συνεχείς επιχειρήσεις και τις «χειρουργικές» επεμβάσεις στα σημεία που είχαν μετατραπεί σε υπαίθρια σούπερ μάρκετ ναρκωτικών.

Οι «χειρουργικές» επεμβάσεις της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που ξεκίνησαν πριν από περίπου δυο χρόνια επί κυβερνήσεως ΖΥΡΙΖΑ δηλαδή και συνεχίσθηκαν και με την Κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται πως φέρνουν ένα αποτέλεσμα, καθώς η Αλβανική Μαφία έχει αρχίσει να αναδιπλώνεται και να υποχωρεί και μάλιστα άτακτα.

Μόλις το απόγευμα τις Δευτέρας, Αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας εν προκειμένω της Δίωξης, πραγματοποίησαν νέα επέμβαση στα Εξάρχεια, προσάγοντας 10 άτομα όλοι τους αλλοδαποί, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες πως ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Και οι 10 τις πρώτες πρωινές ώρες χθες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους. Ωστόσο και όπως λέει αστυνομικός που έχει γνώση των επιχειρήσεων και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων έχει αισθητά βελτιωθεί όσον αφορά στην διακίνηση ναρκωτικών και την δραστηριότητα της ναρκομαφίας.

Αισθητή η μείωση στις προσαγωγές
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έφερε ο συγκεκριμένος Αστυνομικός: «….όταν πριν από περίπου δυο χρόνια που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια, προσάγονταν σταθερά περί τα 50 άτομα, τα οποία εντοπίζονταν σε σημεία που γίνονταν εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών.»

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις πρώτες επιχειρήσεις της Δίωξης, από τα περίπου 50 άτομα που προσήγαγαν κατά μέσο όρο σε κάθε επέμβαση της Ασφάλειας Αττικής στην περιοχή, στα 30 άτομα σχηματίζονταν δικογραφίες και οδηγούνταν στην Δικαιοσύνη και στο Αυτόφωρο, με αποτέλεσμα αθρόες προφυλακίσεις διακινητών και εμπόρων ναρκωτικών.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως επέδρασε καταλυτικά στα κυκλώματα, τα οποία σιγά σιγά άρχισαν να τα μαζεύουν από την περιοχή, αναζητώντας άλλη «γειτονιά» προκειμένου να την μετατρέψουν επίσης σε Σούπερ Μάρκετ πωλήσεις ναρκωτικών.

Πλέον όταν πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, προσήγαγαν την κάθε φορά το πολύ 10 άτομα από τα οποία ζήτημα είναι να έχει ναρκωτικά στην κατοχή του το ένα.

Οι αστυνομικοί καθαρίζουν ανενόχλητοι την περιοχή

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το πρόβλημα λύθηκε εξ ολοκλήρου. Διακινητές ναρκωτικών στα Εξάρχεια συνεχίζουν να υπάρχουν, αναμορφώνοντας την δράση τους, εφευρίσκοντας παντοίους τρόπους προκειμένου να ξεφεύγουν από τα «δίχτυα» της Δίωξης Ναρκωτικών αλλά και τους μυστικούς αστυνομικούς που παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει το έργο να καθαρίσουν την περιοχή από τους ναρκέμπορους, όσες φορές χρειάστηκε να πάνε στα Εξάρχεια τα τελευταία δυο χρόνια και είναι πολλές αυτές οι επισκέψεις, κάνεις δεν τους ενόχλησε και μάλιστα κανείς δεν στάθηκε εμπόδιο στο έργο τους, καθώς ήταν φανερό πως ήταν δουλειά της Δίωξης Ναρκωτικών και όχι άλλης υπηρεσίας.

Για αυτό άλλωστε όταν πραγματοποιούν επεμβάσεις στα Εξάρχεια αλλά και στην πλατεία φορούν πάντα υπηρεσιακά γιλέκα που αναγράφεται η Υπηρεσία τους, εν προκειμένω η Δίωξη Ναρκωτικών.

Άλλωστε άλλη δουλειά κάνει η Δίωξη Ναρκωτικών και εντελώς διαφορετική δουλειά τα ΜΑΤ τα οποία είναι ανεπιθύμητα, τόσο από θαμώνες όσο και από τους περισσότερους κατοίκους τις περιοχής όπως έχουν δηλώσει κατά καιρούς.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου