Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Κατατίθεται πολυνομοσχέδιο 600 σελίδων: Καταργούνται επιδόματα, αλλαγές στις απεργίες



Την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων θα κλείσουν περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης και τα υπόλοιπα (για να συμπληρωθεί η λίστα με τα συνολικά 110 προαπαιτούμενα) θα υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων. Παράλληλα, ενδέχεται να υπάρξει εντός της ημέρας τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου.

Στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αλλαγές στο επίδομα τέκνων με κατάργηση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνους και πολύτεκνους, καθώς και φορολογικά ζητήματα όπως επίσης και διατάξεις που ανοίγουν το δρόμο στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάθεση του νομοσχεδίου πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου, προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να εκταμιευτεί η δόση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης τον Φεβρουάριο.

Σημειώνεται, ότι την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει το Euro Working Group, προκειμένου να εξεταστεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ενώ το ψηφισμένο νομοσχέδιο θα βρεθεί στη συνέχεια στο «μικροσκόπιο» των πιστωτών για τη σύνταξη της «έκθεσης συμμόρφωσης» (compliance report).

Τόσο στο Eurogroup, όσο και στο Euro Working Group, αναμένεται η «πρεμιέρα» στα νέα καθήκοντά τους των Μάριο Σεντένο και Χανς Φλάιμπριφ, που διαδέχονται ως επικεφαλής τους Γερούν Ντάισελμπλουμ και Τόμας Βίζερ, αντιστοίχως.




Πηγή : eleftherostypos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου