Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ο γιος του Κουφοντίνα στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ Ενας Κουφοντίνας και για τον Αλέξη


Ο Έκτορας Κουφοντίνας μιλά θετικά για τον πρωθυπουργό




Της Στέλλας Νοβάκη-Εφημερίδα Παραπολιτικά

Δηλώνει ότι είναι οπαδός του Λένιν και ότι ανήκει ιδεολογικά στην πατριωτική Αριστερά. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να απαρνηθεί τις αριστερές καταβολές του. Από την παιδική του ηλικία έγινε γνωστός, αφού μέσω δημοσιευμάτων «συστήθηκε» αρχικά στους αστυνομικούς ρεπόρτερ και αργότερα στο πανελλήνιο ως το πρώτο παιδί τρομοκρατών στην Ελλάδα, της Αγγελικής Σωτηροπούλου και του Σάββα Ξηρού. Εκείνος όμως γνώρισε ως πραγματικό πατέρα τον Δημήτρη Κουφοντίνα τις πολιτικές απόψεις του οποίου στηρίζει με ένταση.

Για τους περισσότερους ο Εκτορας Κουφοντίνας δεν ήταν παρά «ο γιος του Κουφοντίνα». Δεν θα μπορούσε να κάνει πολλές ανατροπές στη ζωή του και η πορεία του θα ήταν προδιαγεγραμμένη. Ομως εκείνος είχε και εξακολουθεί να έχει μια πιο σαφή εικόνα του κόσμου του. Κοφτερό μυαλό, αριστούχος στο πανεπιστήμιο, με απόλυτη αυτογνωσία και αυτοέλεγχο, δηλώνει «παρών» ακόμη και στις προκλήσεις, χωρίς ούτε μια στιγμή να σκεφτεί να αποκρύψει την ταυτότητά του, την οποία ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως μοναδικότητα, όπως οφείλει να κάνει κάθε άνθρωπος και πολιτικό ον.

ΕΚΠΛΗΞΗ

Στις πολιτικές αναζητήσεις του ανακάλυψε γρήγορα τον δρόμο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, αναφορικά με την οποία δηλώνει ότι είναι, αν όχι οπαδός της, τουλάχιστον «σύντροφος». Ετσι αποκαλεί και τον Αλέξη Τσίπρα: «ο σύντροφος πρωθυπουργός». 

Η είδηση ότι ο γιος του Κουφοντίνα αναφέρεται θετικά στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μην αποτελεί έκπληξη για κάποιους, αλλά εντυπωσιάζει. Είναι χαρακτηριστική η ανάρτησή του στο facebook, στην οποία αναφέρεται στην πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Ο σύντροφος πρωθυπουργός, ύστερα από τον ενθουσιασμό των πρώτων ημερών, συνειδητοποίησε πλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά αυτοδύναμη. Η εμφανής συγκίνηση που έκλεισε αυτή την ιστορική ομιλία φέρνει πράγματι την ελπίδα, για να μην πω τη σιγουριά για νέες μέρες». Παράλληλα, σε κείμενό του δύο ημέρες μετά τις εκλογές ανέφερε: «Πρέπει κανείς να είναι μικρόψυχος ή κομπλεξικός ώστε, παρότι ανήκοντας στον ευρύ χώρο της Αριστεράς, να μη χαρεί βλέποντας τις κόκκινες σημαίες να ανεμίζουν νικηφόρες παντού στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα».

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Εκτορας Κουφοντίνας κάνει αναφορές και κριτική, αλλά και αποδίδει χαρακτηρισμούς στον Αλέξη Τσίπρα και στην πολιτική τακτική του, η οποία εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι αντιμετωπίζεται ως «θετική» από τον ίδιο. «Ο κόσμος δεν αλλάζει με ροδοπέταλα. Εχει όμως σήμερα την ευκαιρία και την ελπίδα να γίνει λίγο καλύτερος». Σχολιάζοντας ακόμη και τις Προεδρικές εκλογές, γράφει στο facebook: «Ο Παυλόπουλος δεν ήταν η χειρότερη περίπτωση, καθώς εκείνη την εποχή κινήθηκε με δόγμα: “αμυντική στάση για να μην υπάρξει κι άλλος νεκρός”, όταν άλλοι ζήταγαν να κατέβει ο στρατός», ανάρτηση με την οποία δεν απέρριψε την απόφαση του Αλ. Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.


ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ

Οσοι ήθελαν τον Εκτορα Κουφοντίνα επαναστάτη δεν έχασαν το στοίχημα, αφού ακόμη και οι απόψεις του περί «αγώνων» και «βίας» είναι ανατρεπτικές, όπως και η ζωή του. Εχει την άποψη ότι «η απλή απομάκρυνση των ΜΑΤ από τα Εξάρχεια και η διατήρησή τους λίγο παραπέρα σε ετοιμότητα για επέμβαση δεν είναι και καμία σπουδαία αλλαγή, αλλά ας πούμε ότι είναι μια καλή αρχή». Ο ίδιος στράφηκε κατά εκείνων που έκαψαν πρόσφατα ένα περιπολικό στα Εξάρχεια λέγοντας πως: «Ο άνθρωπος που παλεύει για μια νέα κοινωνία ειρήνης δεν μπορεί να είναι υπέρ της βίας για τη βία ή να έχει φετίχ με αυτήν. Οποιος δεν αντιλαμβάνεται τη σωστή στιγμή για κάθε τι δεν έχει καταλάβει τον λενινισμό». 

Ο ίδιος, πάντως αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι «σήμερα κρίνεται και θα κριθεί περισσότερο εν καιρώ κατά πόσο αυτή η ιδέα της ειρηνικής μετάβασης, της μεταρρύθμισης και της απόρριψης της επανάστασης ήταν καλή ιδέα ή όχι. Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα αυτής της τακτικής δεν ήταν ενθαρρυντικά». Σε άλλο κείμενό του υποστηρίζει ότι «ο λαός δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταργήσει μόνο το 30% του μνημονίου. Τον ψήφισε για να σκίσει ολόκληρο το μνημόνιο» και προσθέτει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «είτε θα συνεχίσει με τα Μνημόνια, με όποιο όνομα και αν είναι αυτά και σε όποιο ποσοστό, είτε θα πει το μεγάλο ΟΧΙ και θα αποχωρήσει με το κεφάλι ψηλά. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνει δημοψήφισμα».

Οι πρώτες επαφές του με την πολιτική

Το προφίλ του Εκτορα Κουφοντίνα στο facebook είναι γεμάτο φωτογραφίες από τα ταξίδια του, τη μοτοσυκλέτα του, αλλά και τις διακοπές του στη Γαύδο. Προτιμά έναν πιο ροκ τρόπο ζωής κι αυτό δεν είναι η ιδεολογία του, αλλά η ίδια του η ζωή και η επιλογή να απολαμβάνει την καθημερινότητά του με τον δικό του τρόπο, μένοντας, όταν χρειαστεί, παγερά αδιάφορος ακόμη και στην αδηφάγα περιέργεια του αναγνωστικού κοινού. Η αρθρογραφία του σε blog, όπως ο «Ανυπότακτος», η οποία φέρει την υπογραφή του, μαρτυρά και τη συμφωνία του σε ορισμένα θέματα με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη διάθεσή του να ασκήσει κριτική με επιχειρήματα στην κυβέρνηση. Ο 25χρονος Εκτορας είναι προφανές ότι έχει πολλά ακόμη να «διηγηθεί» μέσα τόσο από την αρθρογραφία του όσο και από τον τρόπο ζωής του και τις επιλογές του. Από πολύ μικρός άλλωστε έδειξε ότι η ευφυΐα του δεν θα τον άφηνε σε ησυχία. Η έφεση στις θετικές επιστήμες τού άνοιξε το 2009 την πόρτα του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου πέρασε πρώτος και με υποτροφία στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Εκεί είχε και τις πρώτες επαφές του με την πολιτική. Συμμετείχε στα πολιτικά δρώμενα της σχολής του, βρέθηκε κοντά στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ δηλώνει ανένταχτος.


Πηγή : parapolitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου