Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ο Φίλης αποκάλεσε δευτερεύον μάθημα τα αρχαία και τα μείωσε κατά μία ώρα





Το ότι δεν μπόρεσες ποτέ να καταλάβεις τα αρχαία και δεν μπορούσες με το φτωχό σου το μυαλό να τα μάθεις και να τα θεωρείς σοβαρό μάθημα δεν θα πληρώσουν την ανεπάρκεια σου στην μόρφωση οι νέες γενιές.

Όταν χώρες του εξωτερικού βάζουν ως κύριο μάθημα τα αρχαία ελληνικά στα σχολεία, εδώ ο Φίλης επειδή δεν μπορούσε να τα μάθει από μικρός τα θεωρεί παρά φύσιν διδασκαλία.

Έχει πολλά να διορθώσει ο επόμενος υπουργός παιδείας και σημαντικά τα οποία διαλύει ο σημερινός υπουργός.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να τοποθετούνται υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς βάση της επάρκειας και της παιδείας τους όχι απλά για να καλύψουμε μια υποχρέωση.

Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Φίλη για  «παρά φύσιν» διδασκαλίας «Κόβει» μία ώρα Αρχαία από τα Γυμνάσια ο Φίλης.

Διαβάζουμε στο protothema.gr :

Μειώνονται οι ώρες των μαθημάτων εβδομαδιαίως στο Γυμνάσιο από 35 σε 32 - Εισάγεται η «περιγραφική βαθμολογία» του μαθητή, όπως στο Δημοτικό - Καταργούνται οι εξετάσεις στα «δευτερεύοντα» μαθήματα - Το σχολικό έτος θα ολοκληρώνεται στις 31 Μαΐου

Μείωση κατά τρεις ώρες στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου, λήξη του διδακτικού έτους στις 31 Μαΐου και κατάργηση εξετάσεων στα αποκαλούμενα δευτερεύοντα μαθήματα ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στη συνάντηση που είχε με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είπε ότι θα κοπούν κατά μία ώρα τα Αρχαία Ελληνικά, χωρίς να ξεκαθαριστεί ποια άλλα μαθήματα θα περικοπούν. Ουσιαστικά, ο κ. Φίλης είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή, όταν έκανε λόγο για «παρά φύσιν» διδασκαλία των Αρχαίων στο γυμνάσιο.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, είπε ότι ο υπουργός Παιδείας δεν ξεκαθάρισε εάν στις εξετάσεις του γυμνασίου στα πρωτεύοντα μαθήματα θα απορρίπτονται μαθητές ή θα κρίνονται όλοι προβιβάσιμοι και δεν θα γίνονται επαναληπτικές εξετάσεις. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην ΟΛΜΕ, θα καταργηθούν οι εξετάσεις στα δευτερεύοντα μαθήματα. Παράλληλα, θα εισαχθεί η περιγραφική βαθμολογία του μαθητή, όπως γίνεται στις μικρές τάξεις του δημοτικού. Πιλοτικά, σε έναν αριθμό σχολικών μονάδων, από το επόμενο σχολικό έτος 2016-17, η βαθμολογία των μαθητών θα συνοδεύεται και από περιγραφική αξιολόγηση. 

Ο υπουργός ανακοίνωσε τη μείωση κατά τρεις ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα σε κάθε τάξη (από 35 σε 32), ενώ η επιμήκυνση του διδακτικού έτους έως τις 31 Μαΐου θα γίνει λόγω του περιορισμού των εξετάσεων. 

Επίσης, ανακοινώθηκε διαχωρισμός του σχολικού έτους σε δύο τετράμηνα, αντί για τρία τρίμηνα, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου, καθώς και εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου