Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μόνιμος ο καταυλισμός προσφύγων στον Πειραιά



Η «εκκένωση το Πάσχα» έγινε... μείωση σε 1.300 για το επόμενο διάστημα, δίχως πρόβλεψη για τη μελλοντική μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας

Οι «αυταπάτες» της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα βρήκαν εφαρμογή και στο προσφυγικό, καθώς στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν πάνω από 2.000 πρόσφυγες. Η κυβέρνηση, διά στόματος των υπουργών και εκπροσώπων της, «έσκιζε τα ρούχα της» ότι μέχρι το Πάσχα, ο καταυλισμός που έχει στηθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, εκθέτοντας παγκοσμίως την Ελλάδα, θα έχει εκκενωθεί.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση έτρεφε μία ακόμη αυταπάτη για τις δυνατότητες και τα αντανακλαστικά της αναφορικά με την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού, με διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, ζητήματος. Δώδεκα μέρες μετά το Πάσχα, στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν πάνω από 2.000 πρόσφυγες.

Την Πέμπτη, στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά ενός αριθμού στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα. Έως το απόγευμα είχαν μεταφερθεί πάνω από 250 πρόσφυγες. Σύμφωνα με το νέο πλάνο, το οποίο αυτή τη φορά στερείται χρονικού ορίζοντα, ο στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός στους 1.300 πρόσφυγες.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε αν οι 1.300 άνθρωποι, που θα απομείνουν στον πλήρως ακατάλληλο και πρόχειρο καταυλισμό στο λιμάνι του Πειραιά, θα μείνουν εκεί μόνιμα, ή αν υπάρχει προγραμματισμός για τη μεταφορά τους σε άλλες δομές ανά την επικράτεια.



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου