Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Επιμένουν τα ΝΕΑ για το πόθεν έσχες του Τσίπρα



Νέα έγγραφα που παρουσιάζει η εφημερίδα για τις «τρύπες» στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργού

Νέα στοιχεία για την υπόθεση με την εταιρεία Αγνάντι ΟΕ και τις «τρύπες» στα πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δίνει σήμερα με τρισέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».

Η εφημερίδα παρουσιάζει το πλήρες κείμενο του εγγράφου που αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εταίρος στην Αγνάντι ΟΕ μέχρι τον Ιανουάριο του 2010.

Το ότι η αλλαγή στην εταιρική σύνθεση έγινε τον Ιανουάριο του 2010 πιστοποιείται και από τα μητρώα που τηρούνται στο Πρωτοδικείο Αθηνών, επισημαίνει η εφημερίδα, αποκαλύπτοντας ότι η τροποποιητική του εταιρικού πράξη έχει αριθμό κατάθεσης 372 για το έτος 2010.







Τα ΝΕΑ επαναλαμβάνουν ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στα πόθεν έσχες του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010 και ότι όφειλε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το ποσόν που εισέπραξε από τη μεταβίβαση. «Ωστοσο στις δηλώσεις του για τα έτη 2009,2010 και 2011 (που αφορά το οικονομικό έτος 2010) δεν καταγράφεται ούτε η εταιρική σχέση ούτε και το ποσόν των 33.000 ευρώ» γράφει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα κατηγορεί το Μαξίμου ότι επιχείρησε να καλύψει τις παραλείψεις σε «νέφος σύγχυσης» υποστηρίζοντας ότι όσα διακινήθηκαν μέσω νον πέιπερ - όπως το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ από το φθινόπωρο του 2010 στο οποίο αναφέρεται πως "στη δήλωση του 2008 ο Τσίπρας είναι μέτοχος σε ομόρρυθμη εταιρεία με κεφάλαιο εισφοράς 33.000 ευρώ-ωστόσο δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία" - δεν απαντούν στο γιατί ο Τσίπρας «ξέχασε» να αναφέρει την εταιρική του ιδιότητα για τουλάχιστον τρία οικονομικά έτη.

Παράλληλα η εφημερίδα χαρακτηρίζει «εκκωφαντική» τη σιωπή του Μαξίμου για την παράλειψη της δήλωσης των 33.000 ευρώ που εισέπραξε από την αδερφή του Ζαννέτ για την πώληση του μεριδίου του το 2010.

Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ακόμα ότι το έγγραφο που διοχετεύθηκε ατύπως στους δημοσιογράφους ως «πόθεν έσχες» Τσίπρα και στο οποίο καταγραφόταν η εταιρική συμμετοχή Τσίπρα «δεν υπήρχε ούτε ημερομηνία, ούτε αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης». 


Η εφημερίδα υποστηρίζει τέλος ότι η Αγνάντι ΟΕ δεν ήταν το μόνο όχημα «επαγγελματικής» δραστηριότητας καθώς πιστοποιείται η συμμετοχή του σε τουλάχιστον μια ακόμη οικογενειακή εταιρεία με κατασκευαστικό αντικείμενο και επωνυμία «Γ.Τσίπρας και Α.Τσίπρας ΟΕ» στην οποία ο σημερινός πρωθυπουργός φέρεται να μετέχει μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 «πράγμα που σημαίνει ότι θα όφειλε να το συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης για το 2008 (χρήση 2007) αλλά και 2009 (χρήση 2008) αλλά η εταιρεία αυτή δεν εμφανιζεται ούτε στο λειψό και αχρονολόγητο πόθεν έσχες που διακινήθηκε χθες από το Μέγαρο Μαξίμου».

Ο Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News247 ερωτήθηκε αν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ του να είναι υπουργός και μέλος της εταιρείας Αγνάντι ΟΕ. Η απάντησή του ήταν: «Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο, η εταιρεία αυτή έχει λυθεί και έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες το ένα τρίτο ενός οικοπέδου έξι στρεμμάτων».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου