Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Παρίσι: Το αποτύπωμα του κομμένου δαχτύλου του Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι



Ο πατέρας και ο αδελφός ενός από τους καμικάζι που δολοφόνησαν 89 ανθρώπους το βράδυ της Παρασκευής στον χώρο συναυλιών Μπατακλάν στο Παρίσι, του Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι, τέθηκαν υπό κράτηση και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην έρευνα των γαλλικών αρχών, υπό κράτηση βρίσκονται ο πατέρας και ο αδελφός ενός Γάλλου δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, ο οποίος αναγνωρίστηκε από αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου και ονομαζόταν Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι.

Επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στην κατοικία του πατέρα του 29χρονου Γάλλου στο Ρομιγί-σιρ-Σεν (κεντροανατολική Γαλλία) και στου αδελφού του στην Μποντούφλ, στην περιφέρεια του Παρισιού, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.

Το αποτύπωμα του κομμένου δαχτύλου
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως μία συνοικία με μονοκατοικίες στην κοινότητα Ρομιγί-σιρ-Σεν έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις ασφαλείας που ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες η επιχείρηση αφορούσε τον οικογενειακό περίγυρο ενός από τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν. Πρόκειται για έναν Γάλλο 29 ετών γεννημένο στο Κουρκουρόν, κοντά στο Παρίσι. Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί για αδικήματα του κοινού ποινού δικαίου αλλά δεν είχε φυλακιστεί ποτέ. Αναγνωρίστηκε από τις αρχές χάρη στο αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου