Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Απαγωγές επιχειρηματιών σχεδίαζε η ομάδα Πετρακάκου


Μπαράζ απαγωγών επιχειρηματιών, εφοπλιστών και άλλων οικονομικών παραγόντων, και κυρίως γόνων αυτών, ετοίμαζαν τα μέλη της ομάδας του Πετρακάκου που χρησιμοποιούσαν ως γιάφκα το σπίτι-αποθήκη στη Λεωφόρο Μαραθώνος 280, στον Μαραθώνα, το οποίο εντοπίστηκε προχθές από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στη γιάφκα, εκτός των άλλων βρέθηκε σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις με τα ονόματα και τα πλήρη στοιχεία ατόμων, τα οποία αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών. Επίσης, είναι σημειωμένες και αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών σχεδίων απαγωγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο των μελλοντικών θυμάτων απαγωγής που είχαν φτιάξει οι δράστες συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 25 ονόματα, κυρίως παιδιών και συγγενών των επιχειρηματιών και εφοπλιστών. Το σημειωματάριο, μαζί με όλο το νέο προανακριτικό υλικό, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Επίσης, στο σημειωματάριο υπάρχουν στοιχεία που συνδέουν τη συγκεκριμένη ομάδα με απόπειρα απαγωγής γνωστού εφοπλιστή στα νότια προάστια τον Δεκέμβριο του 2013.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα όπλα και τα οχήματα, καθώς και του Γ. Πετρακάκου, της συντρόφου του Μ. Θεοφίλου και του συνεργού του Θ. Ασημακόπουλου.
Η αγροικία στον Μώλο Φθιώτιδας αποτελούσε, σύμφωνα με τους αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, το επιχειρησιακό κέντρο για την κεντρική Ελλάδα, από το οποίο εφορμούσαν ο Γ. Πετρακάκος και οι συνεργοί του για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών.
Η μονοκατοικία στη λεωφόρο Μαραθώνος ήταν το αντίστοιχο κέντρο για τις "αποστολές" στην Αττική. Το σπίτι είχε ενοικιασθεί στις αρχές του 2014 με πλαστή ταυτότητα από τον Σπύρο Δραβίλλα. Φέρεται να είχε ισχυρισθεί στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ότι θα το χρησιμοποιούσε για αποθήκευση σκαφών αναψυχής.
Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη μονοκατοικία από την ταυτότητα που είχε βρει μέσα σε σπίτι στην Ανάβυσσο που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ενοικιασθεί και πάλι από τον Δραβίλλα.

Στην έρευνα που πραγματοποιεί η αντιτρομοκρατική έχουν ήδη βρεθεί τρεις σάκοι με βαρύ οπλισμό και πυρομαχικά και συγκεκριμένα δύο πιστόλια, δύο καλάσνικοφ, δύο εκτοξευτήρες ρουκετών, ένα MP5, χειροβομβίδα και αλεξίσφαιρο γιλέκο, για τα οποία η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι είναι "καθαρά".



Πηγή




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου