Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ένταση στη δίκη για την υπόθεση της Χ.Α.



Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Άγγελος Τζέλλης, ζήτησε την προβολή συγκεκριμένου βίντεο του 2012 στο οποίο ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό.

Το αίτημα του συνηγόρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις της υπεράσπισης, αλλά και αμηχανία της έδρας η οποία, αν και έχει ζητηθεί από την αρχή η εξασφάλιση τεχνικών υποδομών, βρέθηκε απροετοίμαστη στην προβολή του υλικού.

Η εισαγγελέας έδρας Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε στο δικαστήριο να προβάλει φωτογραφίες και να ακουστούν τα ηχητικά κατά την ανάγνωση των αναγνωστέων, όταν δηλαδή έχουν ήδη καταθέσει στο δικαστήριο όλοι οι μάρτυρες.

Το δικαστήριο αρχικώς δεν τοποθετήθηκε αμέσως στο αίτημα, γεγονός που προκάλεσε σφοδρή αντίδραση των συνηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι απαίτησαν μία απάντηση «εδώ και τώρα» και όχι μια «σιωπηρή άρνηση δια της επιφυλάξεως».

Η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η εξέταση της κας Φύσσα θα συνεχιστεί με ερωτήσεις που δεν θα αφορούν οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας, ότι η κατάθεση δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα και ότι στην επόμενη συνεδρίαση, που θα ξαναβρεθεί στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα του Παύλου Φύσσα, το δικαστήριο θα αποφανθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίμαχο βίντεο, το οποίο βρισκόταν στο σκληρό δίσκο του Γιώργου Πατέλη που κατασχέθηκε, ο πυρηνάρχης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής για την παρουσία τους στο «παζάρι της Παναγίτσας».

Φέρεται να τους λέει ότι θα περιφέρονται και θα ψωνίζουν στο παζάρι και ότι θα βρίσκονται κοντά περίπου 20 άλλα μέλη, οπλισμένα, τα οποία θα περιμένουν «εντολή Λαγού».



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, real.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου