Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αυτά είναι!! Πανούσης : Αναρμόδια η αστυνομία να λύσει τα ακαδημαϊκά προβλήματα






Απάντηση στις επικρίσεις για τη στάση της αστυνομίας στη κατάληψη της Νομικής αλλά και στα πρόσφατα επεισόδια στα Εξάρχεια έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης

«Η αστυνομία δεν είναι αρμόδια να λύνει τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, ούτε τα ακαδημαϊκά προβλήματα της χώρας», είπε ο κ. Πανούσης , μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» και πρόσθεσε:
«40 χρόνια τι γίνεται με τις καταλήψεις; Θυμάμαι καταλήψεις έξι μηνών, όχι πέντε ημερών. Θυμάμαι να καίνε τα αυτοκίνητα στις διαδηλώσεις του χώρου αυτού. 40 χρόνια καίνε στα Εξάρχεια. Άρα είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα τι σημαίνει στα Εξάρχεια, είναι ένα ακαδημαϊκό πρόβλημα τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια».
Ειδικά για τα πανεπιστήμια σημείωσε πως «αν θέλει το πανεπιστήμιο να έχει πανεπιστημιακή αστυνομία ή περιφρούρηση ή οτιδήποτε άλλο ας το κάνει. Σκεφτείτε όμως την εικόνα ενός ευρωπαϊκού πανεπιστημίου που προχθές θα έμπαινε η αστυνομία...θα λύνει η αστυνομία τις ενδοοικογενειακές περιπτώσεις των πανεπιστημίων».
Ερωτηθείς σχετικά με τη μη επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική απάντησε πως όλα είναι «θέμα στάθμισης». «Πρέπει να δεις τι θα συμβεί στη σημερινή νοοτροπία και συγκυρία αν μπούνε μέσα αστυνομικοί, έχουν φυσική επαφή, σπάσουν δύο - τρία κεφάλια, σπαστούν και δύο κεφάλια των αστυνομικών. Οι ίδιοι που λένε γιατί δεν μπήκατε θα λένε γιατί μπήκατε έτσι...40 χρόνια δεν σπάνε κεφάλια; Έγινε τίποτε;», επισήμανε.
Για τα Εξάρχεια είπε πως 40 χρόνια η μεταπολίτευση δεν μπορεί να λύσει αυτό το «κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα», τονίζοντας πως «η αστυνομία δεν είναι αρμόδια να λύνει τις παθογένειες της μεταπολίτευσης» και ότι «αυτοί που παράγουν το πρόβλημα πρέπει να το λύσουν...πρέπει να το λύσει η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».


Πηγή : ethnos.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου