Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Εκμεταλλευόμενοι την περίεργη απουσία και συμπάθεια της πολιτείας μετά την Νομική καταστρέφουν και το Αριστοτέλειο οι αντιεξουσιαστές




Xάος και ανομία  επικρατεί στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με ευθύνη και περίεργη στάση του Υπουργείου παιδείας, εσωτερικών και προστασίας του πολίτη.

Επεισόδια με δύο τραυματίες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου στο ΑΠΘ - Με τη βοήθεια... κλειδαρά βγήκαν από το Αριστοτέλειο εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι και μέλη της Συγκλήτου - Αποτροπιασμός από τη βεβήλωση των αγαλμάτων στη Νομική

Στόχος φαίνεται πως έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αφού μετά τους βανδαλισμούς και την καταστροφή ιστορικών αγαλμάτων από αχαρακτήριστους, στη Νομική, σειρά πήρε χθες, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με φοιτητές, να κάνουν τον κόσμο άνω - κάτω και να θέτουν υπό κατάληψη το κτίριο που στεγάζεται η διοίκηση του Πανεπιστημίου.

Χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το γεγονός πως ήθελαν να παρευρεθούν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου και να καταγγείλουν τον αποκλεισμό των φοιτητών από αυτή, σπουδαστές του ΑΠΘ, εισέβαλαν στο κτίριο της διοίκησης.



Στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην αίθουσα συνεδρίασης, σημειώθηκαν επεισόδια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο τραυματισμός δύο ατόμων, με τον έναν να είναι φύλακας του πανεπιστημίου, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αιμόφυρτος και υποβασταζόμενος από συναδέλφους του.

Οι φοιτητές, στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν την κλειδαριά της αίθουσας του 7ου ορόφου δημιούργησαν τέτοια ζημιά, ώστε χρειάστηκε να κληθεί κλειδαράς για να βγουν οι εγκλωβισμένοι. Εν τέλει, όλοι οι παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση αποχώρησαν, με τους αντιπρυτάνεις να εγκαταλείπουν τελευταίοι το κτίριο, το οποίο τέθηκε υπό κατάληψη.


Πηγή : protothema.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου