Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

60 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ! Απόψε αυτοσχεδιάζουμε και κλειδώστε τα παγκάρια σε εκκλησίες και μοναστήρια



Του Κώστα Βουκελάτου

Πέρασαν δύο μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το Μαξίμου έκανε τον απολογισμό του αλλά η κοινωνία έκανε τον δικός της.

Το ότι η κυβέρνηση συγκροτήθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δείχνει ότι ήταν όλα συμφωνημένα και δρομολογημένα από πριν την ημερομηνία των εκλογών και ξέροντας το προφανές αποτέλεσμα αλλά δεν ήξεραν ότι μπορεί να ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν.

Για να ξεκαθαρίσω θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι ένας ικανότατος πολιτικός αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα είναι πολλές συνιστώσες και δεν έχει στελέχη ικανά να κυβερνήσουν όπως πρέπει μια χώρα που καταρρέει.

Ο κόσμος είχε πολύ απλά ανάγκη να δει ότι κάποιος το παλεύει και για να μην αδικούμε και τους προηγούμενους το πάλευαν και αυτοί αλλά με λάθος τρόπο και φυσικά δεν είχαν Γιάνη Βαρουφάκη ο οποίος έγινε ο πρωταγωνιστής μιας διαπραγμάτευσης που μόνο κακό έχει κάνει και τίποτα δεν έχει αποδώσει 60 ημέρες συνεχών διαπραγματεύσεων εκτός από τα άδεια ταμεία.

Δεν θέλαμε όμως κάποιον που θα καβαλήσει το καλάμι κύριε Βαρουφάκη, βέβαια με τόσα δημοσιεύματα life style τα οποία προκαλέσατε έχετε δίκιο παρασυρθήκατε και περπατάτε λες και είσαστε επάνω στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ και ευτυχώς που το κατάλαβε ο πρωθυπουργός το και σας απομόνωσε από τα Όσκαρ γιατί ούτε αποτελέσματα έχετε φέρει. 

Κακά τα ψέματα αλλά το σύνθημα της κυβέρνησης ήταν απόψε αυτοσχεδιάζουμε και έτσι πορεύεται μέχρι σήμερα χωρίς αποτελέσματα και με μια κακή εικόνα υπουργών να διαψεύδει ο ένας τον άλλο.

Παραδείγματα πολλά, θέλετε τον υπουργό δικαιοσύνης ο οποίος ενθουσιασμένος με τις ανακοινώσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις ήταν έτοιμος να κάνει κατάσχεση στο  Ινστιτούτο Γκαίτε μέχρι να τον φρενάρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θέλεις την Βαλαβάνη να ανακοινώνει αύξηση ΦΠΑ στα νησιά και να την προσγειώνει ο Σταθάκης (ο πλέον σοβαρότερος όλων), το μπάχαλο με την απελευθέρωση των Λαθρομεταναστών και την κόντρα Χριστοδουλοπούλου με Πανούση, το φρέσκο σκάνδαλο Κατρούγκαλου το οποίο δεν έχει διαχειριστεί σωστά η κυβέρνηση και παραμένει ακόμα στην θέση του δείχνοντας ότι ο Τσίπρας είναι ανήμπορος και ελεγχόμενος, η μεγαλομανία και οι αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές τύπου Ζωής Κωνσταντοπούλου και άλλοι τόσοι σε 60 ημέρες μόνο.

Αυτή εικόνα τι αποτελέσματα έχει φέρει για την χώρα; Μια ήττα  20ης Φεβρουαρίου και μια συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ στην οποία ειπώθηκε από την Μέρκελ «ότι εάν δεν κάνετε αυτά που έχετε δεσμευτεί δεν έχει φράγκο, όχι από εμένα γιατί εγώ είμαι απλά ένας  από όλους τους ευρωπαίους εταίρους και δεν παίρνω μόνη μου αποφάσεις» απλά και κατανοητά κύριοι δυστυχώς.
Είναι κατανοητό πλέον από όλους και φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις ότι όσο κρατάνε οι διαπραγματεύσεις δεν κινείται τίποτα από τις υποσχέσεις της κυβερνήσεις για ανθρωπιστικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Και ο κόσμος με αυτή την ελπίδα τους ψήφισε μην το ξεχνάμε και μόνο φάουλ γίνονται και μέσα και έξω δημιουργώντας μια άλλη εικόνα από αυτή που περίμεναν. 

Η εικόνα στο εσωτερικό δείχνει ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια μέρες που έρχονται και αυτό φαίνεται από το ότι δεν έχει αφήσει φράγκο στα δημόσια ταμεία και μόνο από τα παγκάρια από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια δεν έχει πάρει ακόμα λεφτά για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο για την επιβίωση τους και την ασφάλεια των ελλήνων πολιτών, έχει δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες για την προχειρότητα που λειτουργούν υπουργοί όπως η Χριστοδουλοπούλου.

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα καταλήψεων και διαδηλώσεων από αντιεξουσιαστές με απαίτηση να απελευθερωθούν τρομοκράτες και να κλείσουν φυλακές υψίστης ασφαλείας εδραιώνουν το καθεστώς ανασφάλειας στους πολίτες. Ειδικά οι καταστροφές στην Νομική και η απαθέστατη στάση του Υπουργείου προστασίας του πολίτη δημιούργησε και σωστά μια εικόνα ανομίας και ανέχειας της πολιτείας προς όφελος των αντιεξουσιαστών και αυτό όπως ήταν φυσικό το εκμεταλλεύτηκαν τα καλόπαιδα και οι καταλήψεις συνεχίζονται ακόμα και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος που κυβερνά τον τόπο και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια εάν δεν μπορεί μια κυβέρνηση να προστατέψει τον χώρο της πώς θα προστατέψει την δημόσια και ιδιωτική περιουσία των ελλήνων.

Νομοσχέδια από το υπουργείο δικαιοσύνης που περιέχουν φωτογραφικούς νόμους με σκοπό την απελευθέρωση τρομοκρατών και σκληρών κακοποιών και με την πίεση που ασκούν οι αντιεξουσιαστές να τους χαϊδεύει ο υπουργός στέλνοντας τους μηνύματα να κάνουν υπομονή και σε λίγες ημέρες θα γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους για απελευθέρωση τρομοκρατών και κατάργηση φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Επισκέψεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις φυλακές με την κάλυψη του υπουργείου δικαιοσύνης και του ίδιου του υπουργού για να σταθούν δίπλα και να μεταφέρουν στους τρομοκράτες και ειδικά στον αρχιτρομοκράτη Κουφοντίνα ότι όλα θα πάνε καλά τα έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση προς όφελος τους.

Επικίνδυνα και παράλογα πράγματα εναντίον της κοινωνίας και προς όφελος τρομοκρατικών ομάδων και εγκληματιών που σπάνε και διαλύουν τα πάντα απαιτώντας και από την άλλη μιας κυβέρνησης αδύναμης να επιβάλει τον νόμο και που τις διαταγές τους χωρίς δεύτερη κουβέντα γιατί άραγε;

Καμία αλλαγή δεν έχει φέρει η κυβέρνηση στο εσωτερικό εκτός από το καθεστώς ανομίας και ανασφάλειας που του έχουν δημιουργήσει τα τρία συνυπεύθυνα υπουργεία Δικαιοσύνης, Πρσοστασίας του πολίτη και μετανάστευσης και όσο περνάει ο καιρός το πολιτικό της κεφάλαιο θα εξαντλείται.

Έχετε αναρωτηθεί μήπως με τις τελευταίες δηλώσεις που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε στάση πληρωμών  ότι μπορεί παραδέχεται ότι οι εκτιμήσεις της ήταν εκτός πραγματικότητας και στήριξε τη στρατηγική της πάνω σε ψευδαισθήσεις θέλοντας διακαώς να κυβερνήσει μια αριστερή κυβέρνηση την χώρα; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι δεν θέλει τα υπόλοιπα των δόσεων και το μόνο που θέλει είναι χρόνο; Τώρα γιατί τρέχει και δεν φτάνει για να πάρει λεφτά από τους εταίρους και αδειάζει τα αποθεματικά του κράτους;

Δημιουργήσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ στον ελληνικό λαό ψευδαισθήσεις και τώρα που η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί είμαστε περίεργοι να δούμε το επόμενο βήμα σας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου