Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Γαλάτσι: Τον προπηλάκισαν επειδή πέρασε από καφετέρια κρατώντας τον σκύλο του από το λουρί!


Όταν η βόλτα με τον σκύλο μας γίνεται επικίνδυνη αποστολή‏
Την επίθεση που δέχτηκε ένας φιλόζωος κάτοικος Γαλατσίου στις 2 Σεπτεμβρίου, ο οποίος έχει και ενεργή φιλοζωική δράση στην περιοχή, επειδή πέρασε από την πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή κρατώντας τον σκύλο του από το λουρί καταγγέλλει με ανακοίνωση του το σωματείο «Αδεσποτολόγιο».
Οι εθελοντές μέλη του «Αδεσποτολόγιου» με αφορμή το συμβάν επισημαίνουν: «Τα πάρκα και οι πλατείες ανήκουν σε όλους μας... Στους ανθρώπους, στα σκυλιά, στις γάτες, στα περιστέρια! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε πολιτισμένη χώρα, αλλά ύστερα από τον προπηλακισμό που δέχτηκε μέλος μας γιατί τόλμησε να βγάλει βόλτα τον σκύλο του, μάλλον αυτό δεν ισχύει.
Ανυποψίαστος γύριζε σπίτι από τη βόλτα του με το σκυλάκι του ο Μ. όταν χωρίς αιτία, επειδή ο σκύλος του αποτόλμησε να μύρισε το παρτέρι σε δημόσιο χώρο μπροστά από καφετέρια στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στη Λαμπρινή, δέχτηκε υβριστική επίθεση από θαμώνα της καφετέριας, με την υποστήριξη και άλλων θαμώνων, η οποία κατέληξε στην χειροδικία.
Χειροδικία που επικροτούσαν περίπου 70 άτομα. Και όσο σημαντικός ή ασήμαντος μπορεί να ήταν ο λόγος, το ότι αρέσκεται το 100% των παρευρισκόμενων σε τέτοιες πρακτικές και τις επικροτεί, μας κάνει ζούγκλα και όχι πολιτισμένο κράτος.
Κανένας δεν βρέθηκε να τον υποστηρίξει, οι υπεύθυνοι της καφετέριας ήταν αμέτοχοι, και ο μόνος που μίλησε υπέρ του Μ. ήταν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που δήλωσε ότι θέλει κι αυτό σκυλάκι όταν μεγαλώσει.
Ξανά και ξανά βλέπουμε δυστυχώς το ίδιο τροπάριο. Τα κατοικίδια γίνονται ο αποδιοπομπαίος τράγος για να ξεσπάσουν όλοι τα κόμπλεξ και τον εκνευρισμό τους. Για όλα φταίνε τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, κανείς άλλος. Μικροπρέπεια, παραλογισμός και βία ενάντια στους αδύναμους και ανυπεράσπιστους.
Και τι κάνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε φιλόζωοι, που θέλουμε να λέμε τους εαυτούς μας πολιτισμένους; Σκύβουμε το κεφάλι όλο ενοχές που κάνουμε τα αυτονόητα, που πάμε το σκυλί μας βόλτα, που ταΐζουμε τα αδέσποτα, που έχουμε γάτα σπίτι μας μαζί με τα παιδιά μας.
Αφήνουμε την κακοποίηση να περνάει ατιμώρητη, συχνά μπροστά στα μάτια μας γιατί δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεβολευτούμε για να υπερασπιστούμε κάποιον εκτός από την πάρτη μας.
Αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα και πραγματικά μας προκαλεί αηδία...» καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: www.zoosos.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου