Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα νούμερο για τα νούμερα



Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή όλα κυλούσαν ήσυχα. Μέχρι που κάποιος είπε κάτι για τη μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, που τη βρίσκει μικρή. Τότε πήρε φωτιά ο Άδωνις. «Είστε ψεύτες», «είστε λαϊκιστές», «οι δημοσιογράφοι καταστρέψατε τη χώρα», «το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι τα νούμερα τηλεθέασης», «φτάνει πια».
Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς
Κάτι πήγαν να ψελλίσουν οι δημοσιογράφοι, ότι «οι πολιτικοί κατέστρεψαν τη χώρα», αντάλλαξαν και μερικές ατάκες του τύπου «πρόσεχε πώς μου μιλάς εμένα» και όλα καλά. Γνωστοί ήταν όλοι μεταξύ τους, σχεδόν φιλαράκια και όλα τέλειωσαν καλά.
Τότε γιατί το σχολιάζουμε; Μα γιατί είναι ένα ακόμη δείγμα της υποκρισίας, που μαστίζει τον δημόσιο λόγο και δη τον τηλεοπτικό. Καλούν τον Άδωνι Γεωργιάδη στις εκπομπές τους, προφανώς γιατί «πουλάει». Είναι μουράτος και φασαριόζος. Εκείνος τους προσβάλλει σκαιότατα, μιλώντας τους στη δική τους γλώσσα, την οποία άλλωστε γνωρίζει καλά («νούμερα τηλεθέασης» κ.λπ.). Και αντί να του απαντήσουν καταλλήλως, περιορίζονται σε κάτι ανώδυνα του τύπου «ε, όχι και ψεύτες», συνοδευόμενα από ψιλογελάκια.
Θρίαμβος του Γεωργιάδη, λοιπόν. Φαινομενικά ναι. Στα περισσότερα απ’ όσα είπε έχει δίκιο. Και ξέρει καλά το παιχνίδι αυτό. Το παίζει κάθε μέρα. Ξέρει ότι «κάνει νούμερα», άρα τον έχουν ανάγκη όσοι τον καλούν. Γι’ αυτό θα συνεχίσουν να τον καλούν, ενώ μετά τα χτεσινά θα του έπρεπε ένα εμπάργκο διαρκείας μέχρι να… σκάσει (πόσο να αντέχει, άραγε, χωρίς τηλεπαράθυρο;).
Αλλά δεν θα συμβεί αυτό. Στη χώρα του «έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα», ακόμη και τα πιο σοβαρά γίνονται σκετσάκια. Ο Άδωνις -δεν είναι ο μόνος, αλλά είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα- έχει γίνει πολλές φορές νούμερο, προσφέροντας νούμερα στα κανάλια. Το έκανε και χτες καταγγέλλοντας τα νούμερα. Αλλά όχι τον εαυτό του. Κάποια μέρα θα το κάνει κι αυτό.
Πηγή : Protagon.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου