Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Απολογήθηκε για τα Τέμπη η εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρος της ΡΑΣ και αφέθηκε με περιοριστικούς όρους - Αντίδραση Πλακιά


 

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η απολογία στον εφέτη ανακριτή της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), Ιωάννας Τσιαπαρίκου, η οποία κατηγορείται για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Η πρόεδρος της ΡΑΣ μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής διαμονής στον τόπο κατοικίας της (σ.σ. θα πρέπει δηλαδή να ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές σε περίπτωση μετακόμισης) και της παρουσίας μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της. Η συγκεκριμένη αποτελεί μια εκ των 41 κατηγορούμενων για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες και η άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε στελέχη φορέα που σχετίζεται, και, με τη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Δικτύου.

Το γεγονός εξόργισε τον Νίκο Πλακιά που μέσω X (Twitter) δήλωσε πως πλέον δεν έχει καμία ελπίδα στην ελληνική δικαιοσύνη :

«Σήμερα πέρασε την πόρτα του ανακριτή η Τσιαπαρικου η πρόεδρος της ΡΑΣ. Μετά από 5 ώρες αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Με απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Θα χάσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελβετία. Με την υποχρέωση να διαμένει σπιτι της. Και παρουσία κάθε πρώτη του μηνός στο ΑΤ της περιοχής της. Θα πάει να πίνει το καφεδάκι της . ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΡΕ !!! Έπρεπε από την πρώτη ημέρα να είναι στην φυλακή η συγκεκριμένη και εσείς την αθωώσατε. ΝΤΡΟΠΗ !!! Είχα μια ελπίδα στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Από σήμερα καμία. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου