Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Σκάνδαλο με όσα δήλωσε πασίγνωστη αθλήτρια για τον Σηκουάνα- «Ένιωσα και είδα πράγματα που δεν έπρεπε»

 


Μια ολυμπιονίκης του Τριάθλου μοιράστηκε την αποκρουστική της εμπειρία από το κολύμπι στον Σηκουάνα ενώ κατακεραύνωσε τους αξιωματούχους που ισχυρίστηκαν ότι το μολυσμένο ποτάμι ήταν αρκετά ασφαλές για να κολυμπήσει.

Η Jolien Vermeylen, εκπροσωπώντας το Βέλγιο στους φετινούς Αγώνες, είπε ότι ένιωσε συντρίμμια στο νερό κατά τη διάρκεια της κολύμβησης των 1500 μέτρων στον εμβληματικό Γαλλικό ποταμό στην αρχή του Τριάθλου γυναικών την Τετάρτη.

«Καθώς κολυμπούσα κάτω από τη γέφυρα, ένιωσα και είδα πράγματα που δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ», είπε στο φλαμανδικό τηλεοπτικό κανάλι VTM, σύμφωνα με το Metro.

Η Vermeylen τερμάτισε στην 24η θέση. Είπε ότι είχε καταπιεί πολύ νερό κατά τη διάρκεια του αγώνα και ανησυχούσε για το τι θα έκανε στο σώμα της.

«Θα μάθουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι», είπε. “Δεν έχει γεύση όπως Coca-Cola ή Sprite, φυσικά.”

Οι γυναίκες βούτηξαν στο νερό αφού οι αξιωματούχοι έδωσαν το πράσινο φως, δηλώνοντας ότι το νερό ήταν αρκετά καθαρό και ασφαλές για να ανταγωνιστούν εν μέσω αναφορών για υψηλά επίπεδα E. coli και άλλων βακτηρίων.

Τον Ιούνιο, οι δοκιμές διαπίστωσαν ότι το επίπεδο του E. coli στο νερό ήταν 10 φορές πάνω από τα αποδεκτά επίπεδα, σύμφωνα με το CBS News.

Το βακτήριο E. coli συνδέεται συχνά με τα κόπρανα και μπορεί να προκαλέσει διάρροια, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, πνευμονία και σήψη.

«Παρά τη βελτίωση της ποιότητας του νερού τις τελευταίες ώρες, οι μετρήσεις σε ορισμένα σημεία της κολύμβησης εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια», ανέφεραν οι διοργανωτές.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου