Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Φοβούνται να διαγράψουν τον Σπίρτζη και στεναχωρούν τον Πολάκη που νόμιζε ότι φοβούνται μόνο αυτόν

 



Πυρ και μανία είναι ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης, που δεν διαγράφουν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τον επικρίνει για τις τραμπούκικες πράξεις του, και έχει ταχθεί υπέρ της διαγραφής του.

Να πάρει το χρόνο της επέλεξε χθες η Κουμουνδούρου απέναντι στο ενδεχόμενο διαγραφής του πρώην υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, παρά την τεταμένη ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο πλευρών, που επικράτησε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, και αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης.

Αν και η δημόσια παρουσία του πρώην υπουργού Υποδομών της διακυβέρνησης Τσίπρα τέθηκε στο στόχαστρο 70 μελών του κόμματός του, οι οποίοι τον εγκάλεσαν προ εικοσαημέρου για «αντικαταστατική συμπεριφορά», εντούτοις η Επιτροπή Δεοντολογίας που συνεδρίασε χθες, κινήθηκε σε πιο ήπιους τόνους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όχι ομόφωνα, για να μην στεναχωρηθεί ο τραμπούκος, να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στον κύριο Σπίρτζη να παραστεί για εξηγήσεις ενώπιον της Επιτροπής στις 23 Αυγούστου, ημερομηνία, ωστόσο, που θεωρείται τελική ως προς τις αποφάσεις που θα λάβει στο εξής το πειθαρχικό όργανο του κόμματος. Ακόμη, αποφασίστηκε να επιβάλει επίπληξη για ασέβεια στον πρώην υπουργό, στηριζόμενη στο γεγονός ότι ο κύριος Σπίρτζης δεν έχει προσέλθει προς εξηγήσεις στο πειθαρχικό όργανο, αν και έχουν μεσολαβήσει αρκετές ημέρες από την καταγγελία εις βάρος του.

Η Κουμουνδούρου όπως δείχνουν τα πράγματα φοβάται και φαίνεται να ζυγίζει τώρα τις οριστικές αποφάσεις της, με δεδομένο ότι ο Χρήστος Σπίρτζης υπήρξε πρωτοκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης Τσίπρα και σταθερός συνομιλητής του τελευταίου.

Έτσι και αλλιώς είναι θέμα χρόνου το κόμμα να διαλυθεί με μια νέα διάσπαση, εάν δεν προλάβει να το αποτελειώσει πρώτος ο τυχοδιώκτης με θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης.

Από πλευράς του, ο πρώην υπουργός ανέφερε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN πως «στα δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διαγραφή γιατί κάποιο στέλεχος εξέφρασε την άποψή του», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «αυτό που γίνεται στην αντιπολίτευση είναι καταστροφικό».

Στον αντίποδα, «θα έπρεπε να έχουν σηκωθεί τα μανίκια κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» τόνισε για την εκκίνηση ενός διαλόγου με κατάληξη «ένα πολιτικό πλαίσιο που θα συμφωνήσουμε» περιέγραψε ο Χρήστος Σπίρτζης, συμπληρώνοντας πως «δεν με ενδιαφέρει. Είναι δευτερεύον θέμα τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου