Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Τον απήγαγαν πριν από 26 χρόνια και βρέθηκε ζωντανός

 


Ένας άνδρας που εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν 26 χρόνια σε ηλικία 17 ετών μετά από μια υποτιθέμενη απαγωγή, βρέθηκε ζωντανός στο σπίτι του γείτονά του σε μια τρύπα στο έδαφος σε μια μάντρα προβάτων κάτω από στοίβες σανού.

Ονομάζεται Omar Bin Omran (ή Imran) και λέγεται ότι είναι ένα από τα εννέα παιδιά, που πιστεύεται ότι εξαφανίστηκε στην πόλη Djelfa στην Αλγερία πριν από 26 χρόνια.

Η οικογένειά του υπέθεσε ότι είχε σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου μεταξύ της κυβέρνησης του έθνους της Βόρειας Αφρικής και διάφορων ομάδων ισλαμιστών ανταρτών που μαινόταν για 10 χρόνια τη δεκαετία του 1990 και τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η αλήθεια ήταν πολύ πιο κοντά στο σπίτι: ο αγνοούμενος βρέθηκε στο σπίτι του γείτονά του, λιγότερο από 200 μέτρα μακριά από αυτό της οικογένειάς του. Ένας 61χρονος βρίσκεται τώρα υπό κράτηση από την αστυνομία μετά τη διάσωση του Ομάρ, 45 ετών σήμερα, στις 12 Μαΐου.

Ξεκίνησε έρευνα για τον Ομάρ το 1998, αφού εξαφανίστηκε ενώ πήγαινε σε μια επαγγελματική σχολή.

Τώρα, σε ηλικία 45 ετών, βρέθηκε ανάμεσα σε θημωνιές όταν ο αδερφός του απαγωγέα μετέδωσε παράπονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με πληροφορίες λόγω διαφωνίας κληρονομιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό ώθησε την οικογένεια να εισβάλει στο σπίτι αναζητώντας τον Ομάρ. Όταν τον βρήκαν, ο φερόμενος ως απαγωγέας του προσπάθησε να τραπεί σε φυγή προτού τον κρατήσουν και στη συνέχεια τον συλλάβουν.

Δυστυχώς, η μητέρα του Omar πέθανε το 2013 χωρίς να γνωρίζει ποτέ την αλήθεια για το τι συνέβη στον γιο της. Οι αναφορές αναφέρουν ότι ο Ομάρ ενημερώθηκε για το θάνατο της μητέρας του ενώ βρισκόταν σε αιχμαλωσία.

Ένας συγγενής είπε στο Facebook: «Δόξα τω Θεώ βρέθηκε ο ξάδερφός μου. Ο Μπιν Ιμράν Ομάρ είναι καλά στην υγεία του μετά από 26 χρόνια εξαφάνισης. Αναμένονται οι λεπτομέρειες της υπόθεσης και οι έρευνες ».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου