Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Άφαντος ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης μετά την δολοφονία στο Μενίδι

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για τη διαλεύκανση της δολοφονίας της 40χρονης γυναίκας, που βρέθηκε σήμερα το πρωί μαχαιρωμένη θανάσιμα στην κοιλιακή χώρα, στη μέση του δρόμου στο Μενίδι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η άτυχη γυναίκα καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια λίγο πριν από το φονικό.

Η  άτυχη γυναίκα, που είχε καταγωγή από την Αλβανία, είχε προχωρήσει σε τρεις καταγγελίες κατά του 50χρονου πρώην συντρόφου της, επίσης αλβανικής καταγωγής, για ενδοοικογενειακή βία.

Οι προηγούμενες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είχαν γίνει το 2013 και το 2022 και ο 50χρονος είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Πλέον, οι Αρχές αναζητούν τον εν διαστάσει σύζυγό της προκειμένου να καταθέσει, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος.

Μάλιστα, η τελευταία καταγγελία είχε γίνει στις 7 Μαΐου, όταν η 40χρονη είχε πάει στο ΑΤ Αχαρνών και είχε υποβάλει σχετική μήνυση εις βάρος του 50χρονου, με τον οποίο είχε δύο παιδιά. Στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό τηλέφωνό της, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας, αλλά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί.

Ο 50χρονος είχε συλληφθεί στις 7 Μαΐου μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, είχε κρατηθεί για ένα βράδυ και η δίκη του εξ αναβολής είχε προγραμματιστεί για αύριο 17 Μαΐου.

Οδηγήθηκε την ίδια ημέρα στον εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

*ενδοοικογενειακή βία

*σωματική βλάβη

*εξύβριση

*απειλή

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Κρατήθηκε για ένα βράδυ και την επομένη, 8 Μαΐου, οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Η εκδίκαση ξεκίνησε, όμως τελικά δόθηκε αναβολή για τις 17 Μαΐου για «κρείσσονες αποδείξεις», δηλαδή λόγω έλλειψης βασικών αποδεικτικών στοιχείων και μαρτυριών, καθώς η καταγγέλλουσα ήταν απούσα.

Η κράτηση ήρθη υποχρεωτικά, καθώς δεν θα μπορούσε βάσει νόμου να παραταθεί και έτσι ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος. Όπως σημειώνουν δικαστικές πηγές, μετά την αναβολή της δίκης και με βάση το άρθρο 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο υποχρεωτικά.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου