Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Παντοδυναμία Μητσοτάκη, δεν τραβάνε Κασσελάκης - Ανδρουλάκης, μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια

 


Προβάδισμα 20,6 μονάδων διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Alpha.

Και σε αυτή την μέτρηση επιβεβαιώνεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό, καθώς τον εμπιστεύονται οι πολίτες ως πρωθυπουργό σε ποσοστό τεράστιο σε σχέση με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς, ειδικά Κασσελάκη - Ανδρουλάκη που δεν τραβάνε.

Η ΝΔ όχι μόνο κινείται σε ποσοστά κοντά σε εκείνα των εθνικών εκλογών αλλά ανεβάζει κιόλας τα ποσοστά της σε σχέση με την έρευνα του Σεπτεμβρίου. 

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κι άλλο (σχεδόν δύο μονάδες) ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να καρπωθεί την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αποτυπώνεται επίσης το πόσο επηρεάζει τα νοικοκυριά το ράλι στις τιμές τροφίμων, το πόσο εμπιστεύεται ο πολίτης τα μέτρα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.



Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ κινείται 34,1% (από 32,3%) ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5% (από 15,3%), το ΠΑΣΟΚ έχει 12,7% γιατί δεν μπορεί να πείσει ότι είναι καλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΚΕ ανεβάζει τα ποσοστά του.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ θα εκινείτο στο 38,%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 14% και το ΚΚΕ κοντά στο 10% .



Οι πολίτες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37%, δείχνοντας ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του παραμένει αδιατάρακτη. Τον Στέφανο Κασσελάκη απαντά το 8%, τον Ν. Ανδρουλάκη 7%, που δεν μπορεί να περάσει τον Κασσελάκη σε καταλληλότητα, ενώ «κανέναν» απαντά το εντυπωσιακό 30%.

Το 46% απαντά ότι δεν βοηθούν «καθόλου» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια. Το 33% απαντά «λίγο», και αυτό είναι καμπανάκι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου