Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Ρώσος πέταξε από γέφυρα 10χρονο επειδή μιλούσε ουκρανικά!

 


Ανθρωποκυνηγητό εξαπέλυσε η αστυνομία στη Γερμανία για τη σύλληψη ενός Ρώσου, ο οποίος πέταξε από γέφυρα ένα δεκάχρονο Ουκρανόπουλο, επειδή τόλμησε να μιλήσει στη μητρική του γλώσσα, με αποτέλεσμα το παιδί να μεταφερθεί τραυματισμένο σε νοσοκομείο.

Η εισαγγελία του Γκέτινγκεν αντιμετωπίζει ως απόπειρα ανθρωποκτονίας την επίθεση «με πολιτικά κίνητρα» του Ρώσου εναντίον ομάδας παιδιών που κάθονταν την περασμένη εβδομάδα στο στηθαίο γέφυρας στην πόλη Άινμπεκ της Κάτω Σαξονίας της Γερμανίας και μιλούσαν όλα τους ουκρανικά.

Ο Ρώσος, ηλικίας 40 – 45 ετών, όπως πιστεύεται, πέταξε το παιδί από το γέφυρα στον ποταμό Κρούμες στα νότια της πόλης και τράβηξε ένα κορίτσι από τα μαλλιά. Ο δράστης, που φορούσε μπλε μπλουζάκι, μαύρο καπέλο και βερμούδα τζιν, είπε στα παιδιά ότι έπρεπε να μιλούν ρωσικά και υποστήριξε ότι η Ουκρανία ήταν αυτή που ξεκίνησε τον πόλεμο.

Το Ουκρανόπουλο τραυματίστηκε στο κεφάλι και το αριστερό του πόδι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου πήρε αργότερα εξιτήριο, καθώς τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά. Την επίθεση καταδίκασε ο Σεργκέι Σουμλένι, διευθυντής του European Resilience Centre σημειώνοντας ότι το περαστικό «δείχνει το επίπεδο του μίσους μεταξύ μιας μεγάλης πληθυσμιακής ομάδας που ζει στη Γερμανία. Πολλοί ταυτίζονται με τη Ρωσία και την ΕΣΣΔ, παρακολουθούν ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα και υφίστανται πλύση εγκεφάλου από τη ρωσική προπαγάνδα. Είναι το μίσος κατά των Ουκρανών που συναντά κανείς μεταξύ Ρώσων, μια ετοιμότητα να προκαλέσουν πόνο, ακόμη και να σκοτώσουν αδιακρίτως επειδή αυτό το άτομο μιλά ουκρανικά», τόνισε.

Περί τα τριάμιση εκατομμύρια Ρώσοι ζουν στη Γερμανία, που φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς Ρώσων εκτός της πατρίδας τους ανά την υφήλιο. Οι επιθέσεις κατά Ουκρανών στη Γερμανία έχουν αυξηθεί δραματικά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 και την υποστήριξη του Βερολίνου προς το Κίεβο, που εξόργισε τόσο τους ρωσικής καταγωγής πολίτες όσο και τη γερμανική ακροδεξιά. Ορισμένοι Ουκρανοί στο Βερολίνο έχουν αναφέρει ότι έχουν αφαιρέσει από τα ρούχα τους κάθε τι που θυμίζει την πατρίδα τους για το φόβο επιθέσεων.


iefimerida.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου