Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Η σαρωτική νίκη της Ν.Δ. διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ - Ποια ονόματα μένουν έξω

 


Η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας πετάει έξω από τη Βουλή πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην Α' Αθήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 3 έδρες, με τους Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να έχουν σημαντικό προβάδισμα για τις δύο πρώτες, την τρίτη κρατά ο Νίκος Βούτσης, ενώ εκτός βρίσκεται ο Νίκος Φίλης.

Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 3 έδρες, με τους Αθηνά Λινού και Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν αποσπαστεί για τις δύο πρώτες, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου έχει οριακά την τρίτη, ενώ οι Κώστας Ζαχαριάδης και Πάνος Σκουρλέτης μένουν εκτός.

Στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει, επίσης, 3 έδρες, με τους Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Γιάννη Δραγασάκη να έχουν προβάδισμα, ενώ οι Χαρά Καφαντάρη και Δημήτρης Βίτσας μένουν εκτός.

Στον Νότιο Τομέα της πρωτεύουσας, οι έδρες που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερις και αυτοί που προηγούνται είναι ο καταδικασμένος τελεσίδικα Νίκος Παππάς, η Ραλλία Χρηστίδου, η Θεανώ Φωτίου και Γιάννης Μουζάλας. Εκτός βρίσκονται οι Γιάννης Μαντζουράνης, Βασιλική Κατριβάνου και Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος.

Στην Ανατολική Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες, τις οποίες κερδίζουν, οι Γιώργος Καραμέρος και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ μένει εκτός ο Νάσος Αθανασίου. Παράλληλα.

Στον Πειραιά και στην Α' εκλογική περιφέρεια, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει μια έδρα, προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Θόδωρος Δρίτσας που τον ακολουθεί, κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, αν ο αρχηγός του κόμματος επιλέξει να την κρατήσει τον εαυτό του.

Στη Β' Πειραιά, τις δύο έδρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης κερδίζουν οι Νίνα Κασιμάτη και Γιάννης Ραγκούσης, ενώ μένει εκτός ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Α' Θεσσαλονίκης, οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης καταλαμβάνουν τις τέσσερις έδρες της περιφέρειας, εκτός μένει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης ξεκάθαρο προβάδισμα τις δύο έδρες του κόμματος έχουν οι Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη.

Στην Κρήτη και στα Χανιά, τη μια έδρα κερδίζει ο Παύλος Πολάκης, ενώ μένει εκτός ο Γιώργος Σταθάκης. Την ίδια στιγμή, στο Ρέθυμνο το κόμμα χάνει την έδρα, με συνέπεια να μένει εκτός ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ενώ στην Ηλεία μένει εκτός Βουλής ο Μάκης Μπαλαούρας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου