Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα

 



Ο ομογενής Φρέντι Μπελέρης επικράτησε, τελικά για 19 ψήφους, του «εκλεκτού» του Αλβανού πρωθυπουργού Ράμα,  Γκιόργκι Γκόρο. 

Ο Φρέντι Μπελέρης που παραμένει σε φυλακή στα Τίρανα, όπου οδηγήθηκε μετά από προσχηματική σύλληψη και απόφαση του ελεγχόμενου από τον Ράμα εισαγγελέα του Αυλώνα, έδινε μάχη σώμα με σώμα από την πρώτη κάλπη μέχρι και την τελευταία την 36η.  

Τελικά αναδείχθηκε νικητής των εκλογών με 50,12%. Ο αντίπαλός του, Γκιόργκι Γκόρο, έφτασε στο 49.88%.  Η διαφορά τους ήταν μόλις 19 ψήφους.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, οι ομογενείς ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, ενώ πολλοί τραγουδούσουν και τον εθνικό ύμνο.

Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την προφυλάκιση Μπελέρη για υποτιθέμενη «εξαγορά ψήφων», είχαν εκφραστεί φόβοι για παρατυπίες κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, με στόχο την αλλοίωση του αποτελέσματος υπέρ του «εκλεκτού» του Ράμα, και έως σήμερα δημάρχου, Γκιόργκι Γκόρο, κάτι που προσπάθησαν να κάνουν.

Στο δήμο Φοινίκης νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του  Κόμματος των Ελλήνων για το Μέλλον (ΜΕΓΑ) σε συνασπισμό με το κυβερνόν Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρωμαίος Τσάκουλης με 41 τοις εκατό των ψήφων έναντι 29 τοις εκατό  αντίστοιχα που πήραν οι δύο αντίπαλοί του. Στο δήμο Δρόπολης νικητής με 80 τοις εκατό των ψήφων είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημητράκης Τόλης.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου