Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Η ανικανότητα Ανδρουλάκη να καταλάβει ότι εχθρός του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι η Ν.Δ.

 


Όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όλοι περιμέναμε να πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι του αξίζει, και να αρχίσει να μαζεύεται ο κόσμος που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ στην βάση του.

Παρακολουθώντας την πορεία του Ανδρουλάκη, που ηγείται του τρίτου κόμματος, είδαμε ότι υπάρχει μεγάλη ανεπάρκεια, και ανικανότητα του ίδιου, και των στελεχών του να χαράξουν σοβαρή πολιτική, δεν ήξεραν πώς να αντιπολιτευθούν για να κάνουν την διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ που ηγείται ένας αποδεδειγμένα αποτυχημένος απατεώνας πολιτικός.

Ήταν ευκαιρία του Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ να τελειώσουν τον Αλέξη Τσίπρα, που έχει την ρετσινιά του ψεύτη και απατεώνα πολιτικού, για την πλειοψηφία των Ελλήνων, αλλά αυτός προτίμησε να κάνει σημαία ότι είναι θύμα των παρακολουθήσεων, και με αυτό πολιτεύεται τόσους μήνες χωρίς να έχει εκφράσει σοβαρό πολιτικό λόγο.

Έχουν περάσει μήνες, και ο Ανδρουλάκης συνεχίζει την ίδια τακτική να γίνεται υποχείριο ενός αποδεδειγμένα απατεώνα, αντί να αλλάξει ρότα και να κάνει την διαφορά, να βάλει σαν πρώτο στόχο την αξιωματική αντιπολίτευση γιατί αυτή πρέπει να κερδίσει πρώτα. Ακόμα και σήμερα, ο Ανδρουλάκης αρνείται να καταλάβει ότι εχθρός του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Ν.Δ., το 15% που έφτασε το κόμμα  όταν ανέλαβε την ηγεσία, κατέβηκε πάλι στο 8%, γιατί απλά δεν έχει πολιτική επάρκεια και σοβαρότητα να αντιληφθεί τι του γίνεται.

Είναι βέβαιο δε ότι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι λίγοι γύρω από τον Ανδρουλάκη, τον σπρώχνουν να παίζει το παιχνίδι του Τσίπρα, κοιτώντας αυτά τα στελέχη μελλοντικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρουλάκης έχει αλλάξει αρκετά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την έχει φέρει πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να μην θεωρείται πλέον δύναμη προοδευτικού εκσυγχρονισμού, να το χαρακτηρίζουν ουρά του Αλέξη Τσίπρα. Σε κάθε ομιλία του ο Ανδρουλάκης, λέει «όχι» στον Μητσοτάκη, γιατί δεν έχει καταλάβει ότι πρόβλημα του δεν είναι ο Μητσοτάκης, ποτέ δεν ήταν ο Μητσοτάκης, αλλά ο Τσίπρας.

Ο Ανδρουλάκης λοιπόν κατάφερε να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ χαμηλά, χωρίς καμία δυναμική να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, και μετά τις εκλογές τις οποίες θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγκαστικά θα αλλάξει και η ηγεσία του διώχνοντας τον Τσίπρα, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ θα απορροφήσει και το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ που άφησε ο Ανδρουλάκης, με τον ίδιο να ξανά γυρνάει στην αφάνεια γιατί απλά δεν ήταν ικανός και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τα λάθη του.

Το ξεκαθάρισμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι ποτέ δεν θα συνεργαστεί με τον ΠΑΣΟΚ, πρέπει να βάλει σε σκέψεις τον Ανδρουλάκη και τα σοβαρά στελέχη του κόμματος, γιατί είναι ξεκάθαρο, ότι ο Μητσοτάκης μόνο με σοβαρούς ανθρώπους θα συνεργαζόταν και ο Ανδρουλάκης μόνο σοβαρός πολιτικός δεν έχει δείξει ότι είναι.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου