Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ μονίμως απών από τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας


 

Η Κυβέρνησή μας αποδεικνύει έμπρακτα ότι ακούει τους πολίτες, σκύβει στα προβλήματα που τους απασχολούν και παράγει λειτουργικές και αμοιβαία επωφελείς λύσεις, στο πλαίσιο των περιθωρίων της χρηστής διοίκησης και των οικονομικών δυνατοτήτων του Κράτους. Γιατί για εμάς πολιτική, όπως έχουμε πει και κυρίως όπως έχουμε αποδείξει, είναι η επίλυση των προβλημάτων. Και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας, της Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο πολιτική είναι η τοξικότητα, ο διχασμός, άντε και οι εύκολες υποσχέσεις.


Η αρχή μας ότι η πολιτική είναι επίλυση προβλημάτων επιβεβαιώνεται και με τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στο νομοσχέδιο για την εξαγορά καταπατημένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. Ανάμεσα στα άλλα:

Δίνεται οριστική λύση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που για δεκαετίες ολόκληρες βρίσκονταν σε ομηρία, με τις περιουσίες τους μετέωρες και ουσιαστικά υπό αμφισβήτηση.

Βελτιώνεται ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών και συγκεκριμένα διευρύνεται το πεδίο της εφαρμογής του. Δίνεται δυνατότητα της υπαγωγής οφειλών υπέρ τρίτων που εισπράττονται από τη φορολογική διοίκηση. Παρέχεται η δυνατότητα στον οφειλέτη να ζητήσει τη διατήρηση ενήμερης ή ήδη ρυθμισμένης και ενήμερης οφειλής. Εισάγεται η υποχρέωση αιτιολόγησης της μη συναίνεσης της προτεινόμενης ρύθμισης τόσο από τους χρηματοδοτικούς φορείς, όσο και από τους οφειλέτες. Επίσης, απλοποιούνται διαδικασίες και διαγράφεται η ποινή προεξόφλησης.

Ακόμη, παρατείνεται η απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ για το 2023 των ακινήτων σε περιοχές, οι οποίες είχαν χτυπηθεί από φυσικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές.

Παρατείνονται και οι αμοιβές σε εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ και στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ρυθμίζονται σημαντικά ζητήματα ομογενών, ιδιαίτερα των συνταξιούχων από την πρώην Σοβιετική Ένωση και καθιερώνονται φορολογικά κίνητρα για όσους απασχολούνται σε πλωτές δεξαμενές φυσικού αερίου.


Παρά το αδιαμφισβήτητο κοινωνικό πρόσημο αυτών των ρυθμίσεων, παρά το γεγονός ότι ωφελούν τους πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ πάλι γύρισε την πλάτη στην ψήφισή τους. Απέδειξαν -όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης- ότι είναι μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και στο διχασμό, αλλά μονίμως απόντες από τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας. Άλλωστε, δεν ήταν η πρώτη φορά. Το ίδιο έκαναν και από τις αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Απόντες ήταν και από την ψηφοφορία για την καθιέρωση δικαιωμάτων για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου