Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα η επιστροφή των ανεμβολίαστων στο Ε.Σ.Υ.

 


Ύστερα από εισήγηση Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και μετά την απόφαση του ΣτΕ, η επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών και νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ. θα γίνει από την 1η του χρόνου, με την εφαρμογή αυστηρού πρωτοκόλλου. Συγκεκριμένα -όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης- οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα γυρίσουν στα νοσοκομεία με τα εξής μέτρα:

Δυο τεστ την εβδομάδα

Υποχρεωτικά μάσκα υψηλής προστασίας

Τα τεστ να γίνονται κατά τρόπο που θα διασφαλίζεται η αυξημένη αξιοπιστία και καταγραφής με χρέωση τους

Να επιτηρούνται αν τηρούν τα μέτρα

Να μην εργάζονται σε Μ.Ε.Θ., Μονάδες Εντατικής Νεογνών και όπου υπάρχουν ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς (και να κρίνει η επιτροπή λοιμώξεων κάθε νοσοκομείου)

Τυχόν παραβίαση των μέτρων θα συνιστά πειθαρχικό αδίκημα.

Επίσης:

Οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που εντάχθηκε στο Ε.Σ.Υ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανανεώνονται έως 31.12.23, ενώ -όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης- το προσωπικό αυτό έχει και αυξημένη μοριοδότηση για να διεκδικήσει μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας την μονιμοποίηση του.

Αντίστοιχα, παρά την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών από την 1η του χρόνου, θα παραμείνουν στο Ε.Σ.Υ. ως επικουρικοί, οι υγειονομικοί που τους αντικατέστησαν, ενισχύοντας τα νοσοκομεία στην πιο δύσκολη στιγμή, ενώ ανανεώνονται και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν δωρεάν το εμβόλιο κατά της γρίπης χωρίς ιατρική συνταγή.

Επιπλέον, διαγράφεται το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί, εφόσον εμβολιάστηκαν στη συνέχεια.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου