Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ότι απάτη στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι λάσπη πετάξει οι πολίτες θέλουν Μητσοτάκη και κυβέρνηση Ν.Δ.

 


Ότι και να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, ότι λάσπη και να πετάξουν, όσο και να κατηγορήσουν με fake news για να πλήξουν την εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν καταφέρουν τίποτα και αυτό δείχνει το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα, του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας.

Την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του και την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καρπωθεί οφέλη από τον πόλεμο φθοράς στον οποία έχει επιδοθεί, επιβεβαιώνει μια ακόμη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Marc και δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τρίτης από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1, δίνει και αυτή άνετο προβάδισμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ.



Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25  3%. Εκτός Βουλής με 2,3% μένουν το «Εθνικό κόμμα Έλληνες» και η Εθνική Δημιουργία με 1%. Στο 3,6% ανέρχονται όσοι επιλέγουν άλλο κόμμα, στο 1,7% υπολογίζονται όσοι δηλώνουν πρόθεση να ρίξουν άκυρο ή λευκό, στο 2,1% όσων σκοπεύουν να απέχουν και στο 9,3% το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η επιλογή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα, ο πρωθυπουργός διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 47,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 34,3% και ακολουθεί τρίτος ο απαξιωμένος Αλέξης Τσίπρας με 33,7%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι πολίτες απαντούν ότι μπορεί:

*Να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της Ελλάδας σε περιόδους κρίσεων (50,4% έναντι 28,8%).

*Να υπερασπιστεί καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα (56,5% έναντι 23,3%).

*Να αντιμετωπίσει καλύτερα την ακρίβεια και τον πληθωρισμό στην οικονομία (41,8% έναντι 35%).

*Να διασφαλίσει καλύτερα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών (40,7% έναντι 37,6%).

*Να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα (48,6% έναντι 25,4%).

*Να χειριστεί καλύτερα θέματα διαφθοράς και διαφάνειας (38% έναντι 36%).

*Να ωφελήσει περισσότερο «ανθρώπους σαν κι εσάς» (41,2% έναντι 35,5%).

Αποκορύφωμα της υπεροχής του νυν πρωθυπουργού ότι το 48,1% δηλώνουν ότι τον εμπιστεύονται περισσότερο στο τιμόνι της χώρας, έναντι 29,6% που απαντά το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ένα μεγάλο χαστούκι για τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι το 22% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σήμερα στην κυβέρνηση. Αντιθέτως, το 44,2% πιστεύει τα πράγματα θα ήταν «χειρότερα» και το 29,4% απαντά «περίπου τα ίδια».

Η πλειοψηφία των πολιτών προτιμά κυβέρνηση με τη ΝΔ αυτοδύναμη (31,3%) έναντι 14,% που προτιμά αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,1% ότι προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ έναντι 43,6% που προτιμά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25. Στη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης, ωστόσο, το 47% βάζει θετικό πρόσημο και το 51,4% αρνητικό.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών, είναι η ακρίβεια με 83%, ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά με 43.4%, η εγκληματικότητα με 39,4%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 24,9% και στην τελευταία θέση η στημένη από  ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα προσπάθεια για να σπιλώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με 16,1%.

Δείτε την δημοσκόπηση σε κάρτες


















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου