Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Νέες δολοφονικές επιθέσεις απο τους ΡώSSους του δικτάτορα Πούτιν

 


«Μαζική επίθεση» εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας εξαπέλυσε το πρωί της Δευτέρας η ΡωSSία, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Ζελένσκι, δύο ημέρες έπειτα από μια επίθεση εναντίον του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο.

«Οι Ρώσοι τρομοκράτες για μία ακόμη φορά εξαπολύουν μαζική επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων του ενεργειακού συστήματος σε αρκετές επαρχίες», επεσήμανε ο Κίριλο Τιμοσένκο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Κάποιοι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα, ενώ άλλοι πέτυχαν τον στόχο τους», πρόσθεσε. Όπως έγινε γνωστό, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν πάνω από 50 πυραύλους κρουζ κατά ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων, με τους 44 να αναχαιτίζονται, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο.

Λίγο νωρίτερα σειρά εκρήξεων ακούστηκε στο Κίεβο, ενώ οι περιφερειακές αρχές στο βόρειο, το ανατολικό και το κεντρικό τμήμα της χώρας έκαναν λόγο για πυραυλικές επιθέσεις.

Ο Όλεγκ Νικολένκο, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι πύραυλοι έπληξαν ενεργειακές υποδομές στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

«Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται για ειρηνευτικές συνομιλίες, ούτε για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Ο μοναδικός στόχος του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν είναι ο θάνατος και η καταστροφή», υπογράμμισε.

Διπλό χτύπημα καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας και στη Ζαπορίζια. «Ο εχθρός επιτίθεται και πάλι στη Ζαπορόζια. Μείνετε σε ασφαλή μέρη!» έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος της πόλης, Ανατόλι Κούρτεβ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου