Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία

 



Μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση της κρεμαστής γέφυρας στην πολιτεία Γκουτζαράτ στην δυτική Ινδία που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (30/10).

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές της Ινδίας οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε τουλάχιστον 132.

Οι αρχές εκτιμούν πως περίπου 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, βρίσκονταν πάνω και γύρω από τη γέφυρα, λαμβάνοντας μέρος σε εκδηλώσεις για θρησκευτική γιορτή, όταν τα καλώδια που την κράταγαν υποχώρησαν.

15 άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

Η γέφυρα στον ποταμό Ματσού, που διαπερνά τη Μόρμπι, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά από την Αχμενταμπάντ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας Γκουτζαράτ, κατασκευάστηκε την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατικής κυριαρχίας. Μόλις είχε ανοίξει ξανά για το κοινό έπειτα από πολύμηνες εργασίες συντήρησης.

Η κρεμαστή γέφυρα, μήκους 233 μέτρων, κατασκευάστηκε το 1880, με υλικά που μεταφέρθηκαν στην Γκουτζαράτ από την Αγγλία, κατά ινδικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, άνοιξε ξανά για το κοινό την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από επτά μήνες εργασιών συντήρησης, χωρίς να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας από τις αρχές.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου