Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Το νερό μπήκε στο αυλάκι.


 

Άνοιξε πλέον -μετά την ψήφιση την Τετάρτη σχετικού νομοσχεδίου- ο δρόμος για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας με εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας, ώστε πέραν των άλλων να αποτελέσουν και πυλώνα για την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία.

Μετά τη σημαντική αυτή η εξέλιξη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε χθες Παρασκευή τα Ναυπηγεία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους με τη φράση «σώσατε 600 οικογένειες». Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ανάμεσα στα άλλα:

Πετύχαμε να εξασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, να λάβετε όλα τα δεδουλευμένα, να φέρουμε σχεδόν 200 εκατομμύρια σε επενδύσεις στο Ναυπηγείο. Και να επαναλάβουμε εδώ, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αυτό το οποίο γίνεται στη Σύρο.

Θα έρθουν πολλοί καινούργιοι πελάτες. Θα υπάρχουν και πολύ σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ξένα ναυπηγεία. Και βεβαίως, υπάρχουν και προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία δρομολογούνται. Θέλουμε τα πλοία αυτά να χτιστούν στην Ελλάδα, όπως χτίστηκαν άλλα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού, για τα οποία είναι εξαιρετικά υπερήφανο. Τα αρματαγωγά μας παραδείγματος χάρη είναι τόσο αξιόπλοα, που αποτελούν σημείο θαυμασμού από άλλα πολεμικά ναυτικά. Το ίδιο θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε εδώ στην Ελευσίνα. Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Θέλω να γνωρίζετε ότι προσωπικά αλλά και η Κυβέρνηση θα είμαστε κοντά σε αυτήν την συνεχιζόμενη προσπάθεια.

Η αναβίωση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας, μέσω της επανεκκίνησης, εξυγίανσης και αναβάθμισης των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα ενισχύει σημαντικά τόσο την Οικονομία, όσο και τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Η Συμφωνία Εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας διαμορφώνει ένα βιώσιμο μοντέλο επανεκκίνησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καθώς περιλαμβάνει:

Άμεση επένδυση 170 εκατ. δολαρίων.

Διασφάλιση όλων των υφιστάμενων θέσεων εργασίας (600).

Οφειλές & αποζημιώσεις ύψους 41 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους.

Δημιουργία 1.400 νέων θέσεων εργασίας μέσα σε 3 χρόνια. Με τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων να ανέρχεται στους 2.000. 

Επιπλέον έσοδα 1,1 δισ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ασφαλιστικές εισφορές) κατά τα επόμενα 25 έτη.

Ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας με περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε εγχώριους προμηθευτές και την Ελληνική Βιομηχανία. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου