Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη-Δένδια στις προκλήσεις Ερντογάν


Ηχηρή απάντηση στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα του καθεστώτος της Τουρκίας έδωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνάντησή του με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κατρίν Κολονά, ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως καθημερινά η Ελλάδα αντιμετωπίζει σειρά «εξωφρενικών» -όπως χαρακτηριστικά είπε- απειλών και δηλώσεων, ενώ κατά διαστήματα δημοσιεύονται χάρτες που απεικονίζουν ελληνικά νησιά ως τουρκικό έδαφος.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε πως «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», υπονοώντας εισβολή σε ελληνικό έδαφος. Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε την ίδια απειλή, συμπληρώνοντας πως «η υπομονή μας τελειώνει».

Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε κατά τη χθεσινή συνάντησή του με την ΥΠΕΞ της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κ. Κολονά για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας και τις απειλές από επίσημα χείλη έναντι της ελληνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα προκαλεί ένταση, υπονομεύοντας την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου