Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Με το κόμμα των παρακολουθήσεων ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε με κοινό ψηφοδέλτιο στην εξεταστική

 


Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, και όχι το σοβαρό ΠΑΣΟΚ, ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που παρακολουθούσε τα ίδια του τα στελέχη και καθημερινά έρχονται νέες αποκαλύψεις.

Δια ψηφοφορίας επιλέχθηκαν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που θα ερευνήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ κατέβηκαν με κοινό ψηφοδέλτιο εξοργίζοντας τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά δεν έλειψε και το καραγκιοζιλίκι ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ αφού η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένταση καθώς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πρότεινε να υπάρξει διακομματικό προεδρείο με τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Μπιάγκη στην θέση του αντιπροέδρου.

Η Ευαγγελία Λιακούλη αναπτύσσοντας την θέση του κόμματός της φέρεται να είπε ότι η τοποθέτηση βουλευτών της ΝΔ στις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα  αλλοιώνει τον χαρακτήρα της εξεταστικής που συγκροτείται μετά από απόφαση των κομμάτων της μειοψηφίας. Με την πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη συντάχθηκαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι στηρίζει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και την τοποθέτηση του κ Μπιαγκή στην θέση του αντιπροέδρου της επιτροπής και συμπλήρωσε το «κοινό ψηφοδέλτιο» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ με το όνομα της κυρίας Σουλτάνας Ελευθεριάδου για την θέση γραμματέα.

Από την άλλη πλευρά οι βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν τους εισηγητές της αντιπολίτευσης για «παρελκυστική» τακτική ενώ ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος φέρεται να είπε «επιβεβαιώνεται σήμερα ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και σου βγαίνει ΣΥΡΙΖΑ»

Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε διακομματικό προεδρείο εξεταστικών ή προανακριτικών εξηγώντας πως η επιτροπή λειτουργεί ως ανακριτικό και όχι ως πολιτικό όργανο ενώ πρόσθεσαν ότι η επιλογή των προσώπων για την έδρα της επιτροπής γίνεται δια ψηφοφορίας.

Αναφορικά με το πλαίσιο των συνεδριάσεων η ΝΔ πρότεινε να υπάρξει πλήρης μυστικότητα ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ανεύθυνα χωρίς ίχνος ευθύνης, ζήτησαν δημοσιοποίηση των πρακτικών αφού πρώτα αφαιρεθούν τυχόν αποσπάσματα που αφορούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρου και γραμματέα της επιτροπής εκλέχθηκαν οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και Στάθης Κωνσταντινίδης αντίστοιχα λαμβάνοντας από 16 ψήφους.

Ο Δημήτρης Μπιαγκής (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) που είχε προταθεί για αντιπρόεδρος έλαβε 10 ψήφους και η κυρία Σουλτάνα Ελευθεριάδου μειοψήφησε με 9 ψήφους για την θέση γραμματέα ενώ υπήρξαν και 2 «λευκά».

Από την ψηφοφορία έλλειπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της ΝΔ για το προεδρείο έλαβε μια παραπάνω ψήφο (σ.σ. η ΝΔ συμμετέχει στην επιτροπή) με 15 βουλευτές.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου