Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

Υπεγράφη η σύμβαση για το πρώτο τμήμα (Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος) του ΒΟΑΚ

 


Η σύμβαση για το πρώτο τμήμα του ΒΟΑΚ (Νεάπολη- Άγιος Νικόλαος), υπεγράφη χθες παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών, κ. Γιώργου Καραγιάννη.  Αναμένεται άμεσα να στηθούν τα πρώτα εργοτάξια και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες.

Το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, που θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο, έχει  ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021 και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 169 εκατομμύρια ευρώ. 

Το επόμενο διάστημα θα μπούμε στην τελική ευθεία και το τμήμα Χερσόνησος- Νεάπολη, που υλοποιείται με ΣΔΙΤ. και ακολουθεί το Χανιά- Ηράκλειο, που θα γίνει με Σύμβαση Παραχώρησης και σύντομα θα μπούμε στη Β’ φάση του διαγωνισμού.

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης είναι ένας αυτοκινητόδρομος που όταν ολοκληρωθεί θα ενώνει το νησί από τον Κίσσαμο ως τη Σητεία. Συνολικού μήκους 294 χιλιομέτρων και εκτιμώμενου προϋπολογισμού άνω των 2 δισ. ευρώ, είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που θα χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα επόμενα χρόνια. Το έργο αυτό -που είχε   προαναγγείλει έναν χρόνο πριν από την Κρήτη, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί το σταθερό και μεγαλύτερο αίτημα όλων των Κρητικών εδώ και δεκαετίες. 


 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου